Prefectul regional din Ruse, Dragomir Draganov, a verificat pregătirea părții bulgare pentru reluarea rapidă a liniei de feribot cu Giurgiu. Săptămâna trecută, Draganov a inspectat la fața locului și platforma de feribot din orașul vecin Giurgiu, transmite BTA, citată de Rador.
Prefectul a desfășurat o întâlnire de lucru cu directorul executiv al Complexului portuar, ing. Ivailo Bașalov, și cu experți, primind asigurări că toată infrastructura și condițiile tehnice sunt disponibile de partea bulgară pentru redeschiderea liniei de feribot.
Odată cu redeschiderea conexiunii de feribot pe ruta Ruse-Giurgiu, se așteaptă ca traficul intens să se relaxeze. Feribotul va transporta aproximativ 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi într-un singur sens, iar timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România va fi de aproximativ o oră, în funcție de încărcătura acestuia.
CITEȘTE ȘI CONFIRMARE OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România„Acesta este un proiect de infrastructură foarte important, care va soluționa o serie de probleme de transport și, mai presus de toate, va atenua blocajele constante ale tirurilor de pe ambele părți ale podului”, a remarcat Draganov, adăugând că speră ca primele curse ale feribotului să coincidă cu începutul reparației planificate a podului peste Dunăre.
Potrivit prefectului, acest lucru va reduce la minimum inconvenientul traversării podului în timp ce se desfășoară lucrări de reparații, care includ înlocuirea completă a pavajului asfaltic, panourilor, hidroizolațiilor, precum și trasarea de marcaje etc.
„Avem un contact foarte bun cu autoritățile române, în special din orașul vecin Giurgiu, și chiar fac tot posibilul pentru realizarea proiectului. În urmă cu o săptămână, împreună cu directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius, Lili Ganceva, m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, care m-a asigurat de sprijinul său categoric. Este clar că nu există niciun dezacord între autoritățile celor două țări. Lucrăm în parteneriat, însă de partea română încă există câteva obstacole care cred că vor fi depășite rapid”, a precizat prefectul regional. Draganov a adăugat că este necesară și o politică activă la nivel interguvernamental pentru realizarea cât mai rapidă a proiectului.