BMW a depășit Mercedes-Benz și Porsche

BMW a depășit Mercedes-Benz și Porsche
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

BMW a raportat cel mai solid nivel al vânzărilor în rândul principalilor producători germani de mașini premium, și a fost singurul brand care și-a majorat semnificativ livrările de vehicule electrice (EV), în condițiile în care Mercedes-Benz și Porsche au fost afectate de cererea slabă, transmite Reuters.

În primul semestru din 2024, vânzările BMW pe plan global au crescut cu 2,3%, la aproape 1,1 milioane de vehicule, iar pe segmentul mașinilor electrice pe baterii avansul a fost de 34%, la aproape 180.000 unități, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri CITEȘTE ȘI VIDEO Ciolacu: IML va trebui să dea răspuns în 72 de ore în cazul permiselor confiscate pentru consum de droguri
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Mercedes-Benz a vândut doar 93.400 mașini electrice pe baterii, un declin de 17% față de primul semestru din 2023. Per ansamblu, brandul Mercedes-Benz a raportat o scădere de 6% a vânzărilor, la 960.000 unități.

"Cererea de vehicule electrice a încetinit pe piețele cheie, în timp ce compania s-a concentrat pe o creștere viabilă într-un mediu caracterizat de reduceri semnificative", se arată într-un comunicat al Mercedes.

FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Ford lansează noul Capri, al doilea SUV electric fabricat în Europa. Care este prețul cu Rabla Plus

În special în China, cea mai mare piață auto din lume, producătorii auto au redus semnificativ prețurile EV, pentru a stimula vânzările, pe fondul cererii reduse și al sporirii concurenței.

Audi, Porsche și Mercedes-Benz au precizat că viitoarele modele care vor fi lansate vor ajuta la recâștigarea cotei de piață și vor stimula vânzările. În primele șase luni din acest an, vânzările Audi au scăzut cu 8%, la 833.000 vehicule, iar pe segmentul mașinilor electrice pe baterii avansul a fost de doar 1,3%.

Porsche s-a confruntat cu un declin al vânzărilor de 7%, la 155.900 vehicule, pe fondul evoluției slabe din China. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
porsche
mercedes