Airbus Helicopters, divizia de elicoptere a gigantului european Airbus care deține o uzină la Ghimbav, va deschide o linie de asamblare de elicoptere în China, pentru modelul de dimensiune mică H135, o premieră pentru un producător occidental din domeniul producției aeronautice, potrivit unui anunț al grupului.
"Linia de asamblare va funcționa la Qingdao, provincia Shandong, în estul Chinei iar construcția urmează să fie gata în 2018. Potrivit înțelegerii-cadru semnate în iunie 2016, în următorii zece ani vor fi asamblate 100 de elicoptere H135, primul urmând să iasă de pe linia de asamblare de la Qingdao la jumătatea anului 2019", a precizat Airbus Helicoptes.
Linia de asamblare din China va avea o capacitate anuală de 18 elicoptere H135, care va putea fi extinsă ulterior, scrie News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Noua fabrică este amplasată într-un parc industrial și va fi operată în comun de către Airbus Helicopters și compania chineză Qingdao United General Aviation Company Limited ((UGAC), Airbus Helicopters deținând 51% din acțiuni.
Airbus Helicopters a finalizat anul trecut o fabrică nouă în Ghimbav, cu suprafața de 10.000 de metri pătrați, unde va fi produs elicopterul multirol H215, inclusiv cu versiunea militară H215M.
În 13 septembrie 2016, fabrica de elicoptere de la Ghimbav a Airbus Helicopters a fost inaugurată oficial, în prezența președintelui francez François Hollande și a premierului român Dacian Cioloș.
CITEȘTE ȘI Practic, unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, a cumpărat 49,9% din Aviația Utilitară, vecină cu Ikea și complexul BăneasaDeocamdată, uzina este închisă, dar odată ce se obțin comenzi pentru cel puțin 16 aparate, producția va fi demarată rapid, existând uzina și angajații deja pregătiți și păstrați de Airbus la Ghimbav.
Noua fabrică a Airbus Helicopters de la Ghimbav are o capacitate maximă de 15 elicoptere pe an.
Airbus Helicopters, cel mai mare producător european de elicoptere și unul dintre cei mai mari din lume, va vinde elicopterele pe care le va produce în România clienților din întreaga lume, iar unul dintre primii clienți ar putea fi Organizația Națiunilor Unite, potrivit oficialilor companiei.