Acțiunile Airbus cad puternic după noi ținte de profit

Acțiunile Airbus cad puternic după noi ținte de profit
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iun 2024

Acțiunile Airbus au scăzut cu peste 10% după ce compania și-a redus previziunile anuale de profit, din cauza dificultăților de aprovizionare cu motoare și alte componente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Directorul general al Airbus, cel mai mare producător de avioane din lume, a recunoscut că lipsa motoarelor împiedică compania să producă suficiente aeronave, dar are dificultăți de aprovizionare și cu piesele necesare pentru cabina avioanelor. Imediat după aceea acțiunile companiei europene au scăzut cu până la 11,5%, angrenând scăderi și ale acțiunilor altor companii din sectorul aerospațial, arată Biziday.

Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință CITEȘTE ȘI Boc anunță când vor ajunge «cârtițele» la Cluj pentru lucrări la metrou și când va fi dat în folosință

Airbus a amânat până în 2026-2027 obiectivul de a produce 75 de avioane pe lună din gama A320. Este a doua oară, după pandemie, când producătorul european de aeronave se vede nevoit să schimbe această țintă.

Airbus încearcă să preia o divizie a Spirit AeroSystems, care produce componente de avioane, dar Bloomberg a anunțat astăzi că rivalul american, Boeing a făcut o ofertă de preluare pentru toată compania. Boeing poartă negocieri cu Spirit încă din luna martie, în încercarea de a îmbunătăți calitatea componentelor folosite în construcția aeronavelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
actiuni