Acționarii VW și-au aprobat majorarea dividendelor

Acționarii VW și-au aprobat majorarea dividendelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 mai 2024

Adunarea Generală a Acționarilo VW AG a aprobat cu un procent aproape de unanimitate deciziile Consiliului de Administrație și ale Consiliului de Supraveghere inclusiv rezoluția privind dividendele pentru 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acționarii Volkswagen Group au acceptat propunerile Consiliului de Administrație și Consiliului de Supraveghere astfel că au aprobat cu o majoritate de 99,99 % să plătească un dividend majorat pentru activitatea companiei din 2023. Valorea aprobată este de 9 euro pe acțiune ordinară și 9,06 EUR per acțiune preferențială pentru exercițiul financiar 2023.

Reacția ministrului Economiei după ce olandezii de la Damen au cerut falimentul Șantierului Naval din Mangalia: O insolvență nu ar fi rea! CITEȘTE ȘI Reacția ministrului Economiei după ce olandezii de la Damen au cerut falimentul Șantierului Naval din Mangalia: O insolvență nu ar fi rea!

Dividendele plătite reprezintă o rată de plată de 28% din profit și este mai mare cu 30 de cenți per acțiune, față de exercițiul fiscal anterior. Suma totală distribuită acționarilor Volkswagen AG se ridică la 4,5 miliarde de euro.

Sumele plătite de Volkswagen AG acționarilor între 2021 și 2023 se ridică la 22 de miliarde de euro, sumă care include un dividend special generat de IPO-ul Porsche.

„Acest lucru demonstrează măsura în care acționarii Volkswagen participă la succesul financiar al companiei lor”, transmite constructorul german.

Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț CITEȘTE ȘI Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț

La aceeași AGA au fost aprobate hotărârea privind membrii Consiliului de Administrație și ai Consiliului de Supraveghere care au deținut funcții în anul fiscal 2023, precum și hotărârea privind alegerea pentru un nou mandat a Dr. Hessa Sultan Al Jaber, Dr. Hans Michel Piëch și Dr. Ferdinand Oliver Porsche, în Consiliul de Supraveghere.

Profitul net al Volkswagen AG s-a ridicat la 17,9 miliarde euro, în creștere cu 13,1% față de 2022, la venituri care au crescut cu 15 procente, la 322,3 miliarde euro.

FOTO Japonia pregătește lansarea primului satelit din lemn CITEȘTE ȘI FOTO Japonia pregătește lansarea primului satelit din lemn

Este pentru prima dată când VW AG este depășită de o altă companie auto, din punct de vedere al valorii profitului net obținut. Stellantis, companie formată din fuziunea Peugeot Citroen cu Fiat Chrysler, a raportat un profit de 18,6 miliarde euro. Toyota, cea mai mare companie auto, a avut un profit mai mare (30 miliarde euro), dar anul fiscal este diferit (se încheie la 31 martie 2024).

viewscnt
Afla mai multe despre
vw profit
actionari vw
rezultate volkswagen