Franța are una dintre cele mai slabe recolte de grâu din ultimii 40 de ani

Franța are una dintre cele mai slabe recolte de grâu din ultimii 40 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Ministerul Agriculturii din Franța a înrăutățit semnificativ previziunile privind recolta de grâu moale din acest an, care ar urma să fie cu 25% mai scăzută față de anul trecut, una dintre cele mai slabe recolte din ultimii 40 de ani, din cauza ploilor excesive care au afectat principalul cultivator din UE, transmite Reuters.

“La 1 august 2024, recoltarea cerealelor încă este în desfășurare, întârziată de umiditate și de furtunile din iulie. Randamentele sunt revizuite în scădere pentru toate aceste culturi”, a informat Ministerul Agriculturii, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Setea de bere a Germaniei scade CITEȘTE ȘI Setea de bere a Germaniei scade
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

“Combinată cu suprafața excepțional de scăzută (4,2 milioane de hectare, un declin de 10,8% față de 2023) din cauza condițiilor meteo din iarna anului trecut, în 2024 va fi una dintre cele mai slabe recolte de grâu moale din ultimii 40 de ani”, avertizează oficialii de la Paris.

Aceștia au prezentat un grafic în care se arată că ar fi cea mai scăzută recoltă începând din 1986. Previziunile Ministerului Agriculturii sunt totuși peste cele ale analiștilor francezi, care se așteaptă la o recoltă între 25 și 26 milioane tone de grâu.

INFOGRAFIC Cele mai mari ferme zootehnice din România au revenit pe profit după trei ani de pierderi CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cele mai mari ferme zootehnice din România au revenit pe profit după trei ani de pierderi

Producția totală de cereale a Franței ar urma să fie în 2024 cu aproximativ zece milioane tone sub nivelul de anul trecut, de 54,8 milioane tone . În cazul porumbului, Ministerul Agriculturii din Franța se așteaptă în acest an la o producție de 13,75 milioane tone, o creștere de 9% față de nivelul de anul trecut, de 12,62 milioane tone.

La orz, producția totală este estimată la 10,4 milioane tone în 2024, față de prognoza precedentă de 11,3 milioane tone, și cu 15% sub nivelul din 2023. Vremea extremă din Europa afectează acest sezon agricol, în special ploile excesive din nord-vest, iar în est seceta și temperaturile ridicate afectează producția de porumb.

Săptămâna trecută, fermierii francezi au cerut Guvernului ajutor financiar, din cauza recoltelor scăzute. În pofida perspectivelor slabe din Franța și a culturilor mai scăzute din Rusia, la Bursa de cereale de la Chicago, unde se stabilesc prețurile de referință la nivel mondial, grâul încă se tranzacționa aproape de cel mai redus nivel din ultimii patru ani, pe fondul livrărilor semnificative din SUA.

Agrana, cel mai mare producător de zahăr din România, controlat de austrieci, clarifică: Oprim linia de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări care cauzează efecte cu impact economic CITEȘTE ȘI Agrana, cel mai mare producător de zahăr din România, controlat de austrieci, clarifică: Oprim linia de rafinare a zahărului la fabrica din Buzău din cauza unor modificări care cauzează efecte cu impact economic

Cotațiile futures la grâu la bursa de la Paris au atins în mai cel mai ridicat nivel din ultimul an, din cauza condițiilor meteo, dar de atunci prețurile au scăzut.

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
grau