Avertisment din România - Piețele nu traversează o perioadă foarte bună, producătorii agricoli sunt tot mai puțini

Avertisment din România - Piețele nu traversează o perioadă foarte bună, producătorii agricoli sunt tot mai puțini
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 13:39

Numărul producătorilor care își expun mărfurile în piețele din țară este într-o continuă scădere, afirmă președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România (AAPR), Ioan Teodor Birț.

Marți, în Piața Centrală "Stan Săraru" din municipiul Buzău, membrii AAPR au efectuat o vizită de lucru, ocazie cu care au purtat discuții cu comercianții și cumpărătorii, pentru a identifica soluții de modernizare a piețelor și de eficientizarea energetică. Recent instalate, spațiile modulare dotate cu vitrine asistate, mese, apă caldă și aer condiționat destinate comerțului de produse lactate au fost apreciate pentru standardele ridicate de siguranță alimentară, motiv pentru care ar putea fi promovate la nivelul tuturor piețelor din țară.

Urmărește-ne și pe Google News
Primăria Chitila anunță licitație pentru realizarea unui parc fotovoltaic, cu peste 1.600 de panouri CITEȘTE ȘI Primăria Chitila anunță licitație pentru realizarea unui parc fotovoltaic, cu peste 1.600 de panouri
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Am venit în primul rând să vedem cum se desfășoară activitatea în piețele din Buzău, dacă putem să ducem și noi în administrațiile din care venim ideile pe care le-am găsit aici, spre exemplu aceste căsuțe mi se par extraordinar de interesante, arată foarte bine și cred că într-un timp scurt veți vedea și în alte piețe din țară astfel de căsuțe. Vrem să facem schimb de idei, să luăm lucrurile bune care funcționează și să le implementăm și în celelalte piețe", a declarat președintele AAPR, Ioan Teodor Birț.

În acest context, președintele AAPR a atras atenția cu privire la faptul că în piețele agroalimentare din România numărul producătorilor care aleg să își comercializeze mărfurile este într-o continuă scădere, scrie Agerpres.

"Din păcate piețele nu traversează o perioadă foarte bună având în vedere că producătorii agricoli sunt tot mai puțini, încercăm soluții pentru a-i aduce în piață. Pot să vă spun că numărul lor a scăzut, cauzele sunt diverse, în primul rând nu mai sunt familiile atât de numeroase, pe de altă parte producția este mare iar ei preferă să vândă marfa en-gros. S-au făcut foarte multe investiții în spații protejate astfel încât producția a crescut. Au nevoie de desfacere iar pentru că produsele sunt perisabile, nu pot să vândă cantități mari cu kilogramul și atunci aleg soluția cea mai bună. Supermarketurile nu sunt o sperietoare, de-a lungul timpului ne-am dat seama că ceea ce vindem noi în piață diferă din punct de vedere al gustului... ", a precizat președintele AAPR.

În prezent asociația are 35 de entități membre pe întreg teritoriul României, toate având atribuții în domeniul administrării piețelor și oboarelor. AAPR este membră din anul 2013 în cadrul WUWM - Uniunii Mondiale a Piețelor cu Amănuntul și En-gros, asociație internațională non-profit dedicată promovării schimbului internațional de informații privind piețele en-gros și cu amănuntul, cu scopul de a îmbunătăți managementul, organizarea și construcția lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
aapr
ioan teodor birț