Petardele, interzise într-unul dintre cele mai mari orașe din lume

Petardele, interzise într-unul dintre cele mai mari orașe din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 15:14

Guvernul local din zona metropolitană a capitalei Indiei a impus o interdicție totală privind fabricarea, depozitarea, comercializarea și utilizarea petardelor în New Delhi până în data de 1 ianuarie 2025, informează Xinhua.

Eforturile privind combaterea poluării aerului au fost anunțate de Departamentul de mediu din New Delhi printr-un decret oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Încă o stațiune de schi din Franța se va închide CITEȘTE ȘI Încă o stațiune de schi din Franța se va închide
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Va exista o interdicție completă privind fabricarea, depozitarea, vânzarea (inclusiv livrarea prin intermediul platformelor de comercializare online) și utilizarea tuturor tipurilor de petarde până la 01.01.2025 pe Teritoriul Capitalei Naționale (NCT) New Delhi”, precizează decretul.

Ministrul Mediului din New Delhi, Gopal Rai, i-a îndemnat pe locuitori să sprijine eforturile Guvernului de a reduce poluarea aerului, scrie Agerpres.

„Având în vedere creșterea poluării în timpul iernii, a fost impusă o interdicție privind producția, depozitarea, vânzarea și utilizarea petardelor de astăzi și până la 1 ianuarie. Guvernul din New Delhi a emis instrucțiuni cu privire la interdicție. Solicit cooperare din partea tuturor locuitorilor din New Delhi”, a declarat Gopal Rai.

De asemenea, Departamentul de mediu a ordonat Poliției să pună în aplicare instrucțiunile.

Acesta este al cincilea an consecutiv în care petardele sunt interzise în regiunea capitalei indiene.

Interdicția va rămâne în vigoare în timpul festivalului hindus Diwali, care va fi sărbătorit pe 1 noiembrie.

În timpul Diwali, festivalul hindus al luminilor, locuitorii din India aprind de obicei petarde pentru a sărbători evenimentul.

În ultimii ani, s-a observat că imediat după seara în care este celebrat festivalul Diwali, o pătură groasă de fum învăluie metropola indiană și împrejurimile acesteia. Calitatea aerului se înrăutățește din cauza exploziilor în valuri ale petardelor, ceea ce face ca nivelurile de poluare a aerului să ajungă la categoria „urgență severă-plus” (indice peste 500).

Cehii de la Zentiva au finalizat în România operațiunea de cumpărare publică de acțiuni și îndeplinesc condițiile de delistare de la bursă CITEȘTE ȘI Cehii de la Zentiva au finalizat în România operațiunea de cumpărare publică de acțiuni și îndeplinesc condițiile de delistare de la bursă

Autoritățile indiene i-au îndemnat pe localnici să evite aprinderea de petarde în ziua festivalului Diwali, un apel care este însă adeseori ignorat.

Capitala Indiei, New Delhi, este unul dintre cele mai poluate orașe din lume.

Activitățile industriale și traficul de autovehicule contribuie în mod semnificativ la poluarea aerului din oraș, alături de construcțiile care se dezvoltă într-un ritm galopant. În ultimii ani, de fiecare dată înainte de sosirea iernii, calitatea aerului din New Delhi ajunge la un nivel considerat periculos pentru sănătatea umană.

Situația se înrăutățește adeseori din cauza creșterii emisiilor provenite din arderea miriștilor în statele vecine Punjab și Haryana, un obicei care duce la creșterea concentrației de poluanți importanți – PM 2,5 și PM 10 – în aer, mult peste limitele de siguranță.

viewscnt
Afla mai multe despre
petarde
aer
poluare