Investițiile private în spațiu sunt esențiale, spune șeful agenției spațiale italiene

Investițiile private în spațiu sunt esențiale, spune șeful agenției spațiale italiene
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:24

Investițiile private în sectorul spațial sunt esențiale pentru creșterea acestuia și nu trebuie demonizate, ci trebuie reglementate, a declarat duminică șeful Agenției Spațiale Italiene ASI, înaintea unei conferințe pe tema industriei de la Milano, transmite Reuters.

”Nu trebuie să demonizăm sosirea companiilor private (din sector). Toate estimările despre creșterea exponențială a economiei spațiale sunt greu realizabile dacă nu va exista o intrare substanțială a companiilor private”, a declarat pentru Reuters președintele ASI, Teodoro Valente, înaintea Congresului Internațional de Astronautică, care va începe pe 14 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Clinicile Vista Vision din România, cumpărate de un fond de investiții CITEȘTE ȘI Clinicile Vista Vision din România, cumpărate de un fond de investiții
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Valente a adăugat că ”inputul privat este esențial pentru că resursele publice (pot fi folosite apoi ca multiplicator”, scrie News.ro.

Economia spațială globală va crește la 1,8 trilioane de dolari până în 2035, de la 630 de miliarde de dolari în 2023, respectiv cu o medie de 9% pe an sau aproape dublul ratei de creștere estimată a PIB-ului global, potrivit estimărilor unui raport al Forumului Economic Mondial și al McKinsey.

Investițiile din sectorul privat au atins un maxim istoric de peste 70 de miliarde de dolari în 2021 și 2022, a adăugat raportul.

Valente a spus, totuși, că intrarea companiilor private în operațiuni spațiale a necesitat o legislație clară, identificarea rolurilor, responsabilităților și, de asemenea, luarea în considerare a sustenabilității pe termen lung a sectorului.

El a spus că aceste reguli sunt necesare pentru ”a aborda o serie de probleme rezolvabile”, arătând drept exemplu legislația-cadru recent anunțată a Italiei pentru sectorul spațial.

viewscnt
Afla mai multe despre
spațiu
investiții