Perspectivele privind piața globală a forței de muncă sunt "extrem de nesigure"

Perspectivele privind piața globală a forței de muncă sunt "extrem de nesigure"
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2020

Perspectivele privind piața globală a forței de muncă în semestrul doi din 2020 sunt "extrem de nesigure", iar estimata redresare nu va fi suficientă pentru ca numărul de angajați să revină anul acesta la nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), se arată într-un raport publicat marți de Organizația Internațională a Muncii (OIM), transmite Reuters.

Instituția cu sediul la Geneva apreciază că, în primul semestru din 2020, scăderea orelor de muncă pe plan global "este semnificativ mai extinsă decât s-a previzionat anterior", cele mai afectate regiuni fiind America de Nord și de Sud, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Calcule: Angajații vor lucra în continuare, în medie, 1-2 zile pe săptămână de acasă. În urma pandemiei va exista o inevitabilă corecție pe termen scurt a spațiului de birou. Ce va influența piața CITEȘTE ȘI Calcule: Angajații vor lucra în continuare, în medie, 1-2 zile pe săptămână de acasă. În urma pandemiei va exista o inevitabilă corecție pe termen scurt a spațiului de birou. Ce va influența piața

Se estimează că în trimestrul doi din acest an s-a pierdut 14% din timpul de lucru, echivalentul pentru 400 milioane de locuri de muncă cu normă întreagă, pe fondul efectelor pandemiei. Pentru trimestrul patru din 2020, OIM prognozează că se va pierde 4,9% din timpul de lucru, echivalentul pentru 140 milioane de locuri de muncă cu normă întreagă. Conform unui scenariu pesimist, în cazul unui al doilea val de infecții, se va pierde 1,9% din timpul de lucru, echivalentul pentru 340 de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă

"Estimările revizuite arată pagube mai mari decât anticipam pentru piața globală a forței de muncă, din cauza pandemiei. Cifrele reflectă înrăutățirea condițiilor, în special în țările în curs de dezvoltare. Cele mai afectate regiuni sunt America de Nord și de Sud", a afirmat Guy Ryder, director general al OIM.

Aproximativ 93% din angajații din întreaga lume continuă să trăiască în țări unde anumite locuri de muncă sunt închise.

Pandemia "a avut un efect disproporționat și dăunător" asupra angajatelor, care deseori lucrează în sectoare grav afectate, cum ar fi cel alimentar, retail, imobiliar sau în industria ospitalității, se mai arată în raportul OIM. 

viewscnt
Afla mai multe despre
locuri de munca
covid-19
organizația internațională a muncii