O majoritate a germanilor consideră că situația din țară s-a înrăutățit după încheierea mandatului Angelei Merkel

O majoritate a germanilor consideră că situația din țară s-a înrăutățit după încheierea mandatului Angelei Merkel
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

O majoritate a germanilor sunt de părere că situația din țară s-a înrăutățit după încheierea mandatului fostului cancelar conservator Angela Merkel, relevă un nou sondaj de opinie realizat de institutul YouGov, citat de dpa.

Potrivit acestui sondaj, 61% dintre germani consideră că de la retragerea Angelei Merkel din politică, în decembrie 2021, condițiile din Germania s-au înrăutățit, în timp ce alți 25% apreciază că au rămas la fel, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Podul de la Brăila, în continuare în reparații: Se refac zonele unde asfaltul s-a vălurit CITEȘTE ȘI FOTO Podul de la Brăila, în continuare în reparații: Se refac zonele unde asfaltul s-a vălurit
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Institutul YouGov a intervievat online un eșantion reprezentativ de 2.030 de persoane, cu vârsta de cel puțin 18 ani, între 28 iunie și 3 iulie.

Cei care au apreciat că situația s-a înrăutățit au atribuit acest lucru cel puțin în parte activității guvernului coaliției tripartite de centru-stânga a succesorului lui Merkel, cancelarul Olaf Scholz.

În mod specific, 28% dintre respondenți s-au referit la "proasta guvernare" a lui Scholz, iar 15% au atribuit înrăutățirea situației unor factori externi; peste jumătate dintre cei intervievați au afirmat că amândoi acești factori au jucat un rol.

Angela Merkel, prima femeie devenită cancelar al Germaniei și care a ocupat acest post din 2005 până în 2021, împlinește miercuri 70 de ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
merkel
germania