China cere OMC să înființeze o comisie pentru disputa cu SUA privind subvenționarea vehiculelor electrice

China cere OMC să înființeze o comisie pentru disputa cu SUA privind subvenționarea vehiculelor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

China a cerut Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) să înființeze un grup de experți pentru a ajuta la soluționarea unei dispute privind subvențiile pentru sectorul vehiculelor electrice, în temeiul Legii de reducere a inflației din SUA, a anunțat luni Ministerul chinez al Comerțului, transmite Reuters.

A doua mare economie a lumii a deschis disputa la OMC la sfârșitul lunii martie, după ce administrația Biden a adoptat IRA, o lege cuprinzătoare care oferă miliarde de dolari sub formă de credite fiscale pentru a ajuta consumatorii să cumpere vehicule electrice și firmele pentru a produce energie regenerabilă, așa cum a spus Casa Albă, care vrea să decarbonizeze sectorul energetic al SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
OFICIAL Ciucă anunță că va candida la alegerile prezidențiale CITEȘTE ȘI OFICIAL Ciucă anunță că va candida la alegerile prezidențiale
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

China nu a reușit să ajungă la o soluție cu SUA prin consultări care să protejeze drepturile și interesele industriei sale de vehicule electrice, a spus ministerul în declarația sa și, astfel, își avansează cazul la OMC, scrie News.ro.

IRA ”exclude produse de la membrii OMC, cum ar fi China, stabilește în mod artificial bariere comerciale și crește costurile tranziției la energia verde”, a spus Ministerul Comerțului din China.

”Îndemnăm SUA să respecte regulile OMC și să nu mai abuzeze de politicile sale industriale pentru a submina cooperarea internațională în domeniul schimbărilor climatice”, a spus China.

viewscnt
Afla mai multe despre
omc
china
sua