Elon Musk a decis - vine lunar cu 45 milioane dolari donație pentru Trump

Elon Musk a decis - vine lunar cu 45 milioane dolari donație pentru Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2024

Elon Musk intenționează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună unui grup care susține campania prezidențială a lui Donald Trump, la care contribuie și alte personalități din sectorul tehnologic, a relatat The Wall Street Journal. Aceasta va fi una dintre cele mai mari donații făcute vreodată de o persoană fizică pentru o campanie electorală din SUA, menționează AFP.

Creat la sfârșitul lunii mai, potrivit documentelor publicate de Comisia Electorală Federală (FEC), grupul "America PAC" este un comitet de acțiune politică, adică o entitate juridică care nu este legată de o echipă de campanie. Ea nu poate finanța direct un candidat, dar legea îi permite să desfășoare activități de sprijin, cum ar fi campanii publicitare sau alte activități de bază. Potrivit The Wall Street Journal, "America PAC" își dedică resursele încurajării susținătorilor republicani din statele susceptibile de a se îndrepta către Trump să se înscrie la vot. Pentru cei care sunt deja înregistrați, grupul îi încurajează să solicite să voteze prin corespondență sau să profite de ferestrele de vot anticipat, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul vă transmite un mesaj - Cum și când să folosiți aerul condiționat și să spălați rufe CITEȘTE ȘI Guvernul vă transmite un mesaj - Cum și când să folosiți aerul condiționat și să spălați rufe

Potrivit documentelor publicate de FEC, printre donatorii "America PAC" se numără frații Cameron și Tyler Winklevoss, cunoscuți pentru disputele lor cu Mark Zuckerberg la crearea Facebook și, mai recent, pentru investițiile lor în criptomonede. Lista îi include, de asemenea, pe Douglas Leone, partener la firma de capital privat Sequoia Capital, una dintre cele mai reputate din Silicon Valley, și pe Antonio Gracias, care a fost director al Tesla din 2007 până în 2021.

Numele lui Elon Musk nu apare pe lista contribuitorilor la America PAC, care a strâns 8,75 milioane de dolari până la sfârșitul lunii iunie, potrivit unei declarații financiare publicate luni. Potrivit Wall Street Journal, cel mai bogat om din lume intenționează să înceapă să doneze luna aceasta. Dacă intențiile lui Elon Musk, relatate de cotidianul financiar, se vor concretiza, ar fi una dintre cele mai mari donații făcute vreodată de o persoană fizică pentru o campanie electorală din SUA.

Prestigiosul Secret Service, sub presiune. Misterul domnește, fotografii au intrat în istorie CITEȘTE ȘI Prestigiosul Secret Service, sub presiune. Misterul domnește, fotografii au intrat în istorie

Pentru scrutinul din 2024, cea mai mare donație cunoscută public până în prezent a fost făcută de Tim Mellon, moștenitor al Mellon Bank, care a încredințat 50 de milioane de dolari unui alt super-PAC care îl susține pe Donald Trump.

În martie, Elon Musk, a cărui avere este estimată de Forbes la 252 de miliarde de dolari, declarase că nu va sprijini financiar niciun candidat. Sâmbătă, la scurt timp după atacul asupra lui Donald Trump, el și-a declarat public sprijinul pentru fostul președinte.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
trump