Emiratele Arabe Unite se pregătesc să primească și mai mulți milionari, pe măsură ce bogații abandonează Regatul Unit

Emiratele Arabe Unite se pregătesc să primească și mai mulți milionari, pe măsură ce bogații abandonează Regatul Unit
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Emiratele Arabe Unite sunt pe cale să devină cel mai mare magnet al bogăției din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit Raportului Henley Private Wealth Migration, citat de CNBC.

În același timp, se preconizează că populația milionară din Regatul Unit – deja sursa multor expatriați din Emiratele Arabe Unite – va scădea cu 17% până în 2028, potrivit băncii elvețiene UBS.

Urmărește-ne și pe Google News
Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă CITEȘTE ȘI Starbucks - al doilea trimestru consecutiv de vânzări în scădere, clienții resping cafeaua scumpă
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Persoanele cu valoare netă înaltă votează în multe cazuri ”cu picioarele”, căutând țări mai avantajoase – sau, în cazul centrelor de expatriați fără taxe precum Dubai, plaje mai nisipoase – pe măsură ce costurile și taxele cresc în țara lor de origine, scrie News.ro.

Este posibil ca tendința să se accelereze în urma victoriei electorale zdrobitoare pentru Partidul Laburist al Regatului Unit, din iunie, potrivit unor finanțatori.

”Există factori de împingere și atracție pentru această tendință a milionarilor care aleg să se mute în Dubai”, a declarat pentru CNBC Karim Jetha, un investitor regional de multă vreme care s-a mutat în Emiratele Arabe Unite din Regatul Unit în timpul pandemiei.

”Factorii de împingere includ perspectiva unor taxe mai mari în cadrul unui nou guvern laburist. De exemplu, unul dintre angajamentele de campanie ale laburiștilor a fost să perceapă TVA pe școlarizarea în școli private, ceea ce ar crește costul cu 20%”, a spus el.

„Factorii de atracție includ percepția Dubaiului de a fi extrem de sigur și reformele vizelor, care încurajează migrația.”

Emiratele Arabe Unite urmează să înregistreze un flux net record de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârșitul anului 2024, potrivit raportului Henley, care a fost publicat în iunie.

Numărul este aproape dublu față de țara aflată pe locul doi pe listă, SUA, care se așteaptă să primească un flux net de 3.800 de milionari în același interval de timp.

FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare

”Cu impozitul pe venit zero, vizele de aur, stilul de viață de lux și situarea strategică, Emiratele Arabe Unite s-au consolidat drept destinația numărul unu din lume pentru milionarii migratori”, se arată în raport.

Viza de aur a Emiratelor Arabe Unite este o viză de ședere pe termen lung care permite rezidenților străini să trăiască, să lucreze sau să studieze în Emiratele Arabe Unite.

În timp ce milionarii care migrează în Emiratele Arabe Unite provin cel mai frecvent din India, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa, este așteaptat ca un număr mai mare de britanici și europeni să se mute și ei în strălucitorul emirat din deșert.

Mare parte din acest lucru se datorează dezvoltării și reformelor din ”ecosistemul de gestionare a averii” din Emiratele Arabe Unite, a declarat Sunita Singh-Dalal, partener la Hourani Private Wealth & Family Offices din Dubai.

”În mai puțin de cinci ani, Emiratele Arabe Unite au introdus un cadru de reglementare robust care oferă celor bogați o gamă de soluții inovatoare pentru a-și proteja, păstra și spori bogăția”, a spus ea.

Factori precum infrastructura modernă și un sistem școlar internațional solid, conectivitatea geografică, criminalitatea scăzută, lipsa impozitului pe venit, viza de lucrător la distanță și o serie de stimulente pentru investiții ajută, de asemenea, ca cei bogați să fie atrași în Dubai.

În Marea Britanie, dimpotrivă, urmează să scadă populația milionară de la 3.061.553 anul trecut la 2.542.464 până în 2028, potrivit UBS Global Wealth Report, care a apărut în iunie.

Dar este important de reținut că populația mare de milionari a Regatului Unit – a treia cea mai mare din lume – include mulți rezidenți străini din locuri precum Rusia, Orientul Mijlociu și alte părți.

David Popovici va primi o mașină electrică de la Țiriac după succesul olimpic CITEȘTE ȘI David Popovici va primi o mașină electrică de la Țiriac după succesul olimpic

Acum, că guvernul Marii Britanii elimină treptat statutul de ”non-dom” – care le-a permis rezidenților bogați și adesea străini să nu plătească impozite britanice pe veniturile din străinătate – o mare parte din această populație va căuta să renunțe la rezidențele în Marea Britanie.

”Ieșirea deja generată de turbulențele economice și politice din Marea Britanie riscă să fie accelerată de alte decizii politice nedorite”, a comentat Hannah White, directorul think tank-ului independent Institute for Government din Londra, în raportul Henley.

Ea a subliniat taxele de 40% deja în vigoare asupra proprietăților care depășesc un prag de 325.000 de lire sterline (417.755 USD), precum și încetarea regimului fiscal non-dom din Regatul Unit, începând cu 2025.

Actualul guvern laburist s-a angajat, de asemenea, să renunțe la scutirea de la o TVA de 20% la taxele de școlarizare din Marea Britanie, ceea ce ar face educația mult mai scumpă pentru cei care își trimit copiii la instituțiile de elită.

”Angajamentul laburiștilor de a elimina scutirea de la TVA de 20% este o nouă evoluție nedorită”, a spus White.

viewscnt
Afla mai multe despre
emiratele arabe unite
milionari