Marea Britanie lansează un plan "radical" pentru construcția de locuințe

Marea Britanie lansează un plan "radical" pentru construcția de locuințe
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iul 2024

Noul guvern laburist britanic a dezvăluit un plan pe care îl dorește "radical" pentru a începe lupta împotriva penuriei de locuințe care afectează țara, relatează France Presse.

Înaintea victoriei zdrobitoare în alegerile legislative de la începutul lunii iulie, laburiștii au promis să construiască 1,5 milioane de locuințe în următorii cinci ani, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Vicepremierul Angela Rayner, responsabila de problema locuințelor, a anunțat marți în special reintroducerea obiectivelor obligatorii de construcție pentru autoritățile locale, suprimate de conservatorii care s-au aflat la putere în ultimii 14 ani.

Reforma propune de asemenea să autorizeze în anumite condiții construirea în zone aflate în prezent sub incidența legislației cu privire la protejarea mediului și care înconjoară marile orașe britanice. Această măsură este controversată în numeroase regiuni rurale ale țării.

ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noi acte de sabotaj în Franța

„Astăzi vă prezint un plan radical, nu doar pentru a construi locuințe de care avem nevoie disperată, ci și pentru a stimula creșterea, crearea de locuri de muncă și a readuce viața în orașe”, a afirmat Angela Rayner în Parlament.

Vicepremierul, care provine dintr-o familie foarte modestă, având un profil atipic în cadrul elitelor politice britanice, a promis de asemenea „cea mai mare accelerare în materie de locuințe sociale și accesibile pentru o generație”.

Ministrul Energiei, verificări la CE Valea Jiului: Societatea trebuie să meargă mai departe, minerii onești să beneficieze de o pâine CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, verificări la CE Valea Jiului: Societatea trebuie să meargă mai departe, minerii onești să beneficieze de o pâine

În același timp, ea i-a acuzat pe conservatori că au inițiat mai puțin de 200.000 de construcții noi în acest an.

Criza de locuințe se explică, potrivit experților, prin slaba ofertă, prețuri foarte mari, costul ridicat al creditelor imobiliare și chiriile tot mai mari.

Sute de mii de persoane așteaptă să obțină o locuință socială, iar numărul persoanelor fără adăpost a atins un record anul trecut la Londra.

VIDEO Viktor Orban, primit la Băile Tușnad cu o șapcă de husar. Întâlnire cu Marcel Ciolacu la București CITEȘTE ȘI VIDEO Viktor Orban, primit la Băile Tușnad cu o șapcă de husar. Întâlnire cu Marcel Ciolacu la București

Mai multe țări din Europa cunosc de asemenea o criză a locuințelor, ceea ce a determinat-o pe președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să promită crearea unui post de comisar pentru locuințe în noul executiv al blocului comunitar.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
case