Rețeaua de fundații pentru o "societate deschisă" (Open Society Foundations, OSF), organizația caritabilă înființată de miliardarul George Soros, intenționează să se retragă sau să pună punct unei mari părți din munca sa în Uniunea Europeană, pe măsură ce își redirecționează atenția spre alte părți ale lumii, potrivit unui e-mail intern consultat de Reuters.
În luna iunie, Open Society Foundations, ce susține financiar diverse cauze în întreaga lume, de la reforme economice și judiciare la drepturile minorităților și refugiaților și libertatea de exprimare, a anunțat că George Soros se pregătește să predea ștafeta unuia dintre fiii săi, Alexander, în vârstă de 37 de ani, iar în luna iulie a dezvăluit planuri care vizează concedierea a 40% din efectivele globale în cadrul unei modificări strategice, arată Agerpres.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Noua direcție strategică prevede retragerea sau terminarea unei mari părți din munca noastră actuală din Uniunea Europeană, modificând accentul și alocarea resurselor spre alte părți ale lumii", se precizează într-un email trimis angajaților OSF și consultat de Reuters. "Această modificare nu reflectă muncă noastră trecută și multele contribuții ale personalului de-a lungul anilor, ci mai degrabă o decizie orientată spre viitor și bazată pe oportunitățile viitoare pentru a avea un impact semnificativ", se mai precizează în email.
În acest email intern nu sunt oferite detalii cu privire la modul în care Fundația își va schimba finanțarea dar un purtător de cuvânt a precizat că grupul va continua să sprijine organizațiile dedicate societății civile din Europa și de asemenea va menține sprijinul pentru comunitățile de romi din Europa.
"Fundațiile pentru o societate deschisă își schimbă modul în care lucrează, însă familia mea și OSF au sprijinit mult timp, și rămân constante în sprijinul pentru proiectul european", susține președintele OSF, Alex Soros într-un comunicat remis Reuters.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Explozie în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești. Posibil să fie mină marină. O a doua mină, semnalată ca plutind în zonăOrganizația, care direcționează anual aproximativ 1,5 miliarde de dolari la nivel global, va continua să finanțeze programe în Europa, inclusiv în Ucraina, Republica Moldova, Kârgâstan și Balcanii de Vest prin fundațiile naționale, a precizat un purtător de cuvânt de la OSF. "Munca noastră în Europa a evoluat întotdeauna și aceste noi modificări nu sunt o excepție la acest trend pe termen lung", a adăugat purtătorul de cuvânt.