Carmen Dumitrache, director HR Telekom România, a vorbit în cadrul conferinței "Provocările HR-ului în era gig economy", organizată de News.ro, despre managementul talentelor și despre elementele care definesc talentul în HR. Ea spune că provocarea cea mai mare pentru HR este de a deveni agil, de a putea gândi mai mult în ceea ce poți face mutându-te dintr-o zonă în alta rapid.
"Managementul talentelor vs. managementul tuturor angajaților" a fost tema abordată de Carmen Dumitrache, care a prezentat în deschiderea dezbaterii contextul în care trăim.
"Contextul contează extraordinar de mult. Contextul se schimbă extrem de rapid. Cum erau lucrurile în 1970, apoi în anii 2000 și din punct de vedere al workplace-ului, lucururi care în sine reprezintă o provocare. Trebuie regândite lucrurile învățate despre HR destul de rapid", a spus directorul HR, care lucrează într-o organizație de 7.000 de oameni.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Evoluția digitală este o realitate, mai spune Carmen Dumitrache. "Mi se pare fascinant ca om de HR că ne trezim practic servind, oferind suport generațiilor care au cu totul alte așteptări (...) Este o schimbare de context informațional, suntem bombardați de informații, adică avem provocări în a alege (...) Opțiunile pe care le avem, pe care le au angajații, reprezintă un element care aduce o anume complexitate. Dacă lucrurile se întâmplă foarte rapid, peste noi vine evoluția digitală, există, o trăim. Și a apărut problema: cum va fi angajatul nostru de mâine, fiind o realitate".
Ce înțelegem prin talent? "Performanța, care vine din anumite competențe, care trebuie demonstrată, potențialul pune niște întrebări: pentru ce se întâmplă acum sau pentru ceea ce urmează în perioada următoare (...) Un ultim element în definirea talentului, la care am început să ne uităm foarte serios, este dorința de a demonstra", a explicat Carmen Dumitrache.
Dacă ai talentele, ce faci cu ele? "Nu mai cred în engagement-ul clasic. Nu cred în programele acestea extrem de laborioase. E foarte greu să faci un unic program care să poată să-ți dezvolte engagement-ul. Provocarea cea mai mare pentru HR este de a deveni agil, de a putea gândi mai mult în ceea ce putem face acum mutându-ne dintr-o zonă în alta rapid, pentru a putea avea oameni și în alte zone, de digital, ș.a.m.d.. Trebuie luată decizia unde vrei să investești, astfel încât talentele tale să fie puse în valoare, iar engagementul general să fie la o zonă decentă", a afirmat directorul HR.
"Piatra de temelie a tuturor programelor de engagement pe care ar trebui să le dezvoltăm este să le dai oamenilor un scop. Managementul într-o companie face diferența între succes sau nu", este concluzia ei.