Am întâlnit și guverne pesimiste. Rusia și-a construit bugetul pe un preț al petrolului de 40 de dolari pe baril la finalul anului

Am întâlnit și guverne pesimiste. Rusia și-a construit bugetul pe un preț al petrolului de 40 de dolari pe baril la finalul anului
scris 8 apr 2017

Guvernele au în general tendința de a-și alcătui bugetele pe previziuni economice optimiste, în principal pentru a putea majora cheltuielile publice. Nu și Rusia, care, în pofida majorității previziunilor analiștilor, dar și a actualelor cotații internaționale ale țițeiului (peste 55 de dolari pe baril), și-a construit bugetul pe o previziune extrem de conservatoare a prețului petrolului: în apropierea a 40 de dolari pe baril în a doua parte a acestui an și în anii următori.

Potrivit ministrului rus al Dezvoltării Economice, Maxim Oreshkin, petrolul va scădea la 40 de dolari pe baril la finalul acestui an, urmând a se cantona în apropierea acestui nivel și în perioada următoare.

Urmărește-ne și pe Google News

Așa se face că, potrivit scenariului de bază al ministerului rus, prețul mediu al petrolului va fi de 45 de dolari pe baril în 2017, de 40,8 dolari pe baril în 2018, de 41,6 dolari pe baril în 2019 și de 42,4 dolari pe baril în 2020.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Prețurile petrolului au crescut vineri cu peste 1,5% ca urmare a atacului american cu zeci de rachete asupra unei baze aeriene din Siria.

Calendarul legilor pregătite de Guvern. Intervenții pe taxe și impozite, schimbarea Legii societăților comerciale, nou impozit în energie, reglementarea domeniului.ro. Și din nou schimbarea Codului Penal CITEȘTE ȘI Calendarul legilor pregătite de Guvern. Intervenții pe taxe și impozite, schimbarea Legii societăților comerciale, nou impozit în energie, reglementarea domeniului.ro. Și din nou schimbarea Codului Penal

Potrivit Oilprice.com, Guvernul rus se așteaptă la o depreciere a rublei în raport cu dolarul, cursul de schimb urmând a se stabiliza la un nivel de 63-64 ruble pentru un dolar la finalul lui 2017. În următorii doi ani, rubla ar urma să se aprecieze ușor, încheind anul 2018 la un curs de 68 ruble pentru un dolar, iar 2019 la 70,8 ruble pentru un dolar.

“Credem că momentul prezent este unul benefic pentru importatorii care efectuează schimburi valutare și pentru populația care se pregătește să-și petreacă vacanțele în străinătate”, susține Oreshkin, referindu-se la inevitabila depreciere a monedei din perioada următoare: “Scenariul de bază presupune o reducere a inflației în apropierea țintei Băncii Naționale (4%) încă din luna mai. Ne așteptăm să atingem un nivel al inflației de 3,8%, sub ținta Băncii Centrale, încă din acest an”.

Analiștii susțin că autoritățile ruse “suflă și în iaurt”, după ce s-au fript de mai multe ori în anii trecuți. “Banca Ventrală și ministerul de finanțe își păstrează previziunile conservatoare ale scenariului de 40 de dolari pe baril pentru a fi pregătite și a se proteja împotriva celui mai rău scenariu”, susține Elina Ribakova, economist la Deutsche Bank AG din Londra.

Așa se explică estimările VTB Capital, care a anunțat că, dacă petrolul ar înregistra un preț mediu de peste 55 de dolari pe baril, încasările la buget ale Rusiei se vor majora cu aproximativ 15 miliarde de dolari, încasările totale din sectorul energetic urmând a se situa la 95 miliarde de dolari.

Bugetul Rusiei, care se bazează în proporție de 50% pe veniturile din exportul de petrol și gaze, a fost bazat în 2016 pe o previziune a prețului petrolului de 50 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
buget
rusia