VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți

VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți
scris 27 mai 2024

„Coaching-ul este o super abilitate, pe care ar trebui să o aibă absolut toată lumea”, afirmă, la podcastul Pe Cont Propriu, Mihai Zânt, Executive Coach, Trainer și Managing Partner în HUMANISTIC, o comunitate de traineri, coach și experți de business, membru în board-ul AVE (Asociația pentru Valori în Educație), ONG care își propune să aducă sistemul de învățământ românesc în Top 10 din UE până în 2035, și în board-ul ICF (International Coaching Federation).

Prezentatori - Radu Bălăceanu și Răzvan Savu. Proiect în parteneriat cu Profit News TV și Profit.ro

Orice lider din ziua de astăzi dintr-o companie, continuă el, ar trebui să aibă și această abilitate, de coaching, la fel cum are și abilități de time management sau planificare.

Urmărește-ne și pe Google News

„De ce? Pentru că, dacă vrei ca oamenii tăi să fie independenți, autonomi, să ia decizii la fața locului, atunci tu trebuie să împingi problema înapoi și să le pui întrebari. Deci, e un skill pe care orice om și orice lider ar trebui să-l aibă. Este o evoluție continuă personală.

Mai mult, eu spun ca e cea mai frumoasă meserie de pe planetă, pentru că e ca și cum ești plătit să crești tu personal. Cu ce vin clienții e o oglindă de obicei a zonei tale, te apasă pe niște butoane pe care le ai și tu de lucrat”, spune acesta.

VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt: Printr-un burnout am început. Am zis că trebuie să monetizez cu capul ăsta și cu un laptop de oriunde CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt: Printr-un burnout am început. Am zis că trebuie să monetizez cu capul ăsta și cu un laptop de oriunde

Trecerea din corporație în antreprenoriat, care a avut loc în urmă cu 8 ani, s-a datorat pe de-o parte și dorinței sale de a avea un impact în societate.

„Mi-am dorit impact. Poți să ai impact lucrând cu un lider de business, care are impact în compania lui și are impact asupra a mii de oameni. Dar cum fac eu impactul? Pai odată prin coaching. Dar, ca să miști o organizație ar trebui să ai un impact sistemic. Pentru companiile mari aveam nevoie de echipe de traineri, consultanți, coach-i, comunicatori. E un eșalon mai complex.

Mi-am dat seama că nu poți să te duci la o companie și să adresezi problemele mai stringente sau mai mari fără să ai echipe în spate. Și atunci, am creat o comunitate și o echipă care să o gestioneze”, povestește Mihai Zânt, care în prezent coordonează o echipă de 120 de oameni în cele trei business-uri ale sale.

VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Antreprenoriatul e, de fapt, un dans cu propria ta creație, iar creația te oglindește pe tine. Am dat prea multe șanse CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Antreprenoriatul e, de fapt, un dans cu propria ta creație, iar creația te oglindește pe tine. Am dat prea multe șanse

Mihai Zânt gestionează două business-uri – HUMANISTIC, care se adresează segmentului B2B și Careershift, care se adresează segmentului B2C, dar și un ONG axat pe educație.

„Pe de-o parte ajutăm liderii să rețină oamenii sau să creeze un engagement mai bun, iar pe de altă parte ajutăm oamenii care au ales să plece sau care vor să plece să se repoziționeze față de asta. Interesant este că cei mai mulți oameni vin în Career Booster ca să plece dintr-o companie, dar ajung să fie promovați în compania în care erau”, precizează antreprenorul.

Despre piața de training românească, el afirmă că este „super competitivă”.

„Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți. Vorbim bine limbi străine, suntem foarte entertaining în felul în care facem training, livrăm bine”, subliniază acesta.

„În SUA, un coach câștigă brut vreo 57.000 de dolari pe an. Cei mai mulți își imaginează că au găsit găina cu ouă de aur și ca vor face super mulți bani din coaching, dar asta nu se întamplă. În Europa venitul este cam de 18.000 de dolari pe an. De ce? Pentru că habar nu au business. Iar echilibrul emoțional și fericirea e pe la 75.000 de dolari calculat. Deci, tu ca și coach vorbești cu un nod în stomac. Pe de altă parte, exista coach-i care câștigă. Eu câștig lejer”, mai spune Mihai Zânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai zânt
podcast