Guvernul pregătește procedurile pentru consolidarea și modernizarea Sălii Palatului din București. Dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte

Guvernul pregătește procedurile pentru consolidarea și modernizarea Sălii Palatului din București. Dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte
scris 7 mar 2018

Guvernul a aprobat, miercuri, o Ordonanța de Urgență care stabilește temeiul legal pentru plata fondurilor necesare astfel încât lucrările de consolidare și modernizare a Sălii Palatului din București să fie începute la termenele prevăzute, iar lucrările să se încheie la timp pentru desfășurarea Concursului Internațional ”George Enescu” din 2018, când se vor împlini 60 de ani de la prima ediție, și pentru pregătirea ediției din 2019.

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat că Guvernul a aprobat renovarea Sălii Palatului, cu 30 milioane euro, printr-un împrumut de 180 milioane euro pe 20 ani de la BDCE, după ce dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte.

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernul a modificat în acest scop Ordonanța de Urgență nr. 109/2017 privind înființarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, dând posibilitatea ca plata către RA-APPS a contravalorii proiectului tehnic de consolidare, a investițiilor și modernizărilor realizate și recepționate să se facă din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale pe anul 2018, nu din bugetul pe 2017 al ministerului, cum era prevăzut. Măsura se aplică și în cazul activelor fixe și al obiectelor de inventar, pentru a facilita parcurgerea la termen a tuturor celorlalte etape din cadrul proiectului, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Plata din bugetul pe 2017 nu a fost posibilă, dată fiind aprobarea OUG nr. 109/2017 la finele anului, motiv pentru care nu a mai fost timpul necesar pentru derularea operațiunilor de trezorerie aferente. Prin ordonanța respectivă s-a aprobat reînființarea Centrului Cultural ”Sala Palatului”, ca instituție publică de spectacole și concerte, precum și transmiterea imobilului ”Sala Palatului” din administrarea RA-APPS în administrarea MCIN, precizează Guvernul.

OTP Bank România și-a crescut profitul cu 88% anul trecut. Veniturile nete din comisioane scad cu 3% după interzicerea taxării retragerilor de numerar pentru creditele noi CITEȘTE ȘI OTP Bank România și-a crescut profitul cu 88% anul trecut. Veniturile nete din comisioane scad cu 3% după interzicerea taxării retragerilor de numerar pentru creditele noi

Potrivit sursei citate, plata cheltuielilor din cadrul proiectului se va face prin virări de credite, de la cheltuielile aferente programelor cu finanțare rambursabilă la active nefinanciare, aceasta fiind singura posibilitate de intervenție legislativă care poate asigura în timp util temeiul legal pentru plata contravalorii proiectului tehnic, precum și a bunurilor din categoria activelor fixe și a obiectelor de inventar achiziționate de RA-APPS din fondurile proprii.

Actul normativ aprobat astăzi introduce condiția semnării protocolului de predare-preluare a imobilului ”Sala Palatului” sub rezerva achitării prealabile de către Ministerul Culturii și Identității Naționale a sumelor datorate Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sala palatului
guvern