Nu-i așa că e înălțător!? Nu vă simțiți cu atât mai mult „cetățeni ai lumii”, când vedeți că molima de la nivel global se abate și peste România, peste voi!? Suntem dați peste cap de epidemia de coronavirus, iar sunt mulți care spun că după aceea lumea nu va mai fi cea care a fost. De fapt, de pe acum nu mai este. Povești interesante vin de pe cuprinsul mapamondului, iar România este prinsă în circul globalist din care însă știm că vom ieși bine după măsurile strașnice luate de mărimile vremii.
Băncile dau de pomană la oameni
Cum s-au pomenit cu toții că stau în case, iar banii nu se știe de unde or veni, cică ar trebui să suspendate plățile ratelor bancare. La cei afectați direct, ba și la cei afectați indirect; poate că nu ar fi rău ca scutirile să fie pentru toți, ca să nu fie discriminare. Suspendări de 3 luni, ba de 6 luni. Nu, dom’le, 9 luni sau până la Paștele Cailor, singurul care se va mai ține la vreme de coronavirus.
Nici că ar fi vorba de instigare la neplată, de hazard moral sau de încurajarea unor comportamente viciate pe termen lung. E molimă! Voi nu înțelegeți?! Băncile chiar înțeleg. Reprezentanții acestora sunt de acord și chiar propun să nu mai plătească nimeni nimic. O să bage banca centrală niște numere în calculator și rezistăm, își zic.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Banca de Extorcare a Coloniilor de Est chiar a anunțat că își modifică statutul și va deveni organizație de binefacere. „Tot spuneau unii că nu suntem instituții caritabile... În contextul pandemiei este cazul să devenim”, spune președintele băncii. „Debitorii noștri vor fi de facto beneficiari. Ne bucurăm de faptul că deponenții devin, la rândul lor, de voie, de nevoie, filantropi. Banii din depozite nu se mai întorc. Este contribuția lor la combaterea coronavirus, la ajutorarea celor afectați.”
Revine „Volga neagră”
Grupul industrial rusesc GAZ se reprofilează și va produce izolete pentru transportarea bolnavilor infectați, răspunzând astfel unei cereri mari la vreme de coronavirus. Pentru a aminti de timpurile de glorie ale companiei, izoletele vor avea marca „Volga”, după automobilele produse acum peste jumătate de veac.
România va importa izolete Volga, conform anunțului minstrului de Interne și Represiune. „Sunt foarte bine făcute, ieftine și au un design special, fiind negre”, a declarat acesta. „În curând, tot mai mulți români vor fi luați cu Volga neagră.” Oricine va fi suspect de coronavirus va putea fi luat de acasă de echipe speciale formate din cadre medicale, oameni de la Interne și de la SRI, departamentul de securitate medicală. „Unii vor rămâne în casă, dar sunt sigur că alții vor fi luați de poliție și securitate cu Volga Neagră. Așa e la vreme de represiune, pardon, de epidemie”, a mai spus ministrul.
Mai rău decât în Coreea de Nord
Măsurile de restricție a circulației sunt extreme în toată Europa, iar mulți cetățeni reclamă pe conturile de socializare încălcarea unor prevederi constituționale. Acesta este contextul în care o delegație din Coreea de Nord merge la Bruxelles pentru a verifica în ce măsură nu sunt încălcate drepturile omului. „Suntem îngrijorați! Întotdeauna am fost criticați de Occident că nu respectăm standarde ale libertăților cetățenești, dar ce se întâmplă acum la nivelul UE depășește orice am făcut noi”, a afirmat șeful delegației nord-coreene. „Măsura ca oameni să nu mai poată ieși pe stradă este extremă. La fel și aceea de a interzice întâlnirile unor grupuri mai mari de persoane. Suntem de acord cu restricțiile de circulație noaptea și cu crearea unor zone care să nu fie locuite, dar proiectul neocomunist european la vreme de coronavirus este extrem și nu poate fi aplicat pentru că cetățenii țărilor sunt refractari.”
CITEȘTE ȘI Soluția pentru România - TVA ca-n AmericaAutoritățile de la Bruxelles sunt conștiente că este greu ca restricțiile să fie impuse și de aceea se gândesc la o reintroducere a pedepsei cu moartea. „Să tragem în populație dacă ies pe stradă este iarăși o opțiune, dar nu am ajuns încă acolo. Deocamdată doar îi obișnuim pe oameni cu ideea că militarii pot umbla înarmați pe străzi”, a declarat comisarul european pentru Interne și Represiune.
America_care nu este
Dacă delegația nord-coreeană este intransigentă față de încălcările drepturilor omului din Europa, în schimb de peste Oceanul Atlantic vin mesaje de încurajare. Federația Triburilor Indiene transmite că este alături de frații europeni afectați de epidemia de coronavirus. „Știm că suprapopularea este mare în Europa, unde sunt peste 1 miliard de locuitori, și de aceea le recomandăm persistență în măsurile de distanțare socială”, este mesajul majorității locuitorilor din America.
Liderii de la Bruxelles au mulțumit pentru aceste gânduri bune ale indienilor, dar au respins conținutul telegramelor de același tip ale celor câteva zeci de mii de locuitori de origine europeană care trăiesc răzleț în America, unde s-au mutat de pe continentul nostru în ultimii 500 de ani. „Este mesajul unor iresponsabili”, a declarat comisarul pentru Supraextindere al UE. „Sunt urmașii celor care au ignorat avertizările cu privire la riscurile de mortalitate la întâlnirea bolilor de pe noul continent și s-au mutat de capul lor, iar acum vin să ne dea lecții despre coronavirus.”
După ce tărâmurile americane au fost descoperite de Cristofor Columb în anul 1492, la o evaluare a riscurilor, suveranii din Spania, Portugalia, Olanda, Anglia și Franța au semnat un acord că se angajează să nu trimită coloniști în teritoriile noi având în vedere riscurile unor infecții cu viruși încă necunoscuți și care induceau rate de mortalitate mai mare decât coronavirus. „Așa cum atunci nu am riscat nimic, nici la vreme de coronavirus nu ne vom asuma gesturi nebunești”, spune Regele Spaniei. „Vom sta cu toții în casă, așa cum a înțeles și Columb acum peste 500 de ani că este bine să facă.”
Și-altădată o s-o facem și mai lată
Europa înfruntă cu stoicism virusul și populația stă în case chiar dacă asta înseamnă o cădere drastică a economiei. „Nu ne sperie asta”, spune un cetățean din Italia. „Economia poate să cadă și cu 10%, important e să scăpăm cât mai mulți. Vom putea duce o viață fericită și după aceea mâncând scoarță de copac.”
„Ne vom descurca”, spune și ministrul de Interne din Al IV-lea Reich. „Țara a trecut prin multe și ne vom descurca și acum. Țin să precizez că vom aplica amenzi drastice pentru cazurile de canibalism unde există infecții cu coronavirus. Declinul economic nu ne îngrjorează. Dimpotrivă, ne agajăm ca la criza următoare a infecțiilor de herpes să prăbușim economia cu 30%.”
Ia bani tipăriți, neamule!
Contracția economiei reale nu trebuie să ne îngrijoreze atât timp cât autoritățile iau măsuri să pompeze către populație bani inflaționiști. Banca Centrală a României a luat măsura de a achiziționa titluri de stat din piața secundară. „Este o cale bună de a salva băncile. Nici nu ne mai pasă dacă distrugem leul”, a declarat șeful guberniei monetare. „În anul 2008 am stricat canalul dobânzilor și am permis băncilor să crediteze statul cu randamente de 2 cifre. Acum, ciclul este istovit și, la finalul lui, venim noi să cumpărăm titlurile când nu mai pot oferi nimic. Practic, băncile se descarcă pe noi. Banca centrală va duce apoi pierderea către populație. Mecanismul pare complicat, dar este destul de simplu.”
Consiliul de Administrație al Băncii Centrale a României înainte de decizia de inflatare monetară la vreme de coronavirus.
Purtătorul de cuvânt al instituției spune că vor apărea rău-voitori care să comenteze negativ această nouă politică și că mesajele acestora nu pot fi cenzurate. A recomandat totuși ziariștilor din presa care nu este familiarizată cu aspectele economice că butada bursieră „last sucker” ce le-ar putea fi atribută trebuie tradusă cu „ultimul fraier” și nu cu sintagma „ultimul sugător”.
Chiar de-ar fi să dăm foc la tot...
Primăria Capitalei are în vedere propriile-i măsuri extreme. „Criza de coronavirus este o lecție bună pentru noi. Am aflat ce este reacție adevărată”, spune primarul. „La vară, când va veni infestarea cu țânțari, vom arde complet Parcurile Herăstrău, Bordei, Cișmigiu și pe listă se vor adăuga și alte parcuri. Excepție va fi Parcul Drumul Taberei, care oricum deja a suferit defrișări masive. Vegetația va fi mistuită total. Veți vedea că din cenușă nu vor mai apărea deloc țânțari.”
CITEȘTE ȘI Sicriul cu sarmale și un like de singurătateMortalitate de sute de ori mai mare decât la coronavirus
Statul are în vedere o ordonanță militară care va interzice avorturile. „Am văzut câtă oroare de moarte a produs criza coronavirus”, spune ministrul de Interne și Represiune. „Dacă ne-am speriat de cele câteva zeci de cazuri de decese atribuite coronavirus, cu atât mai mult nu putem tolera cele 40-50.000 de ucideri de copii pe an.”
Un mesaj de sprijin a venit din partea medicilor. „Am jurat să facem bine oamenii, să îi ajutăm, nu să fim killeri plătiți”, spune unul dintre aceștia. Președinta Asociației „Mame pentru Avorturi” respinge, însă, măsura. „Eu mă gândeam, dimpotrivă, că avorturile ar trebui încurajate la recesiunea care va să vie. Eu chiar voiam să cer suplimentarea vârstei până la care mamele își pot ucide copiii la 6 ani. Nici nu știți cât de greu este să hrănești o gură la vreme de coronavirus!”
Cu moartea pre moarte raportând
Anul acesta nu mai este despre Paști, ci despre coronavirus. Și nu mai este despre Înviere, ci despre moarte. „Populația nu mi se pare suficient de speriată, iar aceasta zădărnicește înțelegerea măsurilor de represiune”, a declarat șeful recent-înființatei Agenții de Recenzare a Coronavirienilor. „Soluția este să raportăm cât mai mulți morți. Deja am luat legătura cu mai mulți medici din țară. Tot ce e mortăciune pe patul de spital trebuie raportată la coronavirus.”
„Indicațiile sunt clare”, spune și directorul spitalului principal din Enclava Coronaviriană Suceava. „Indiferent dacă moare de inimă, insuficiență renală, cancer sau atac cerebral, va fi raportat la coronavirus. Am înțeles că trebuie să avem o poziție decentă în clasamentul ăla pe țări.”
Georgeta este asistentă în același spital și a înțeles modalitatea de acțiune. „Pe cineva pe care îl avem intubat, când simțim că îl pierdem, trebuie să îl trecem la coronavirus, ca să raportăm cât mai mulți morți. Nu am înțeles de ce, dar am auzit că e ceva despre chestiuni economice la nivel mondial, bătălii între mari puteri... Nu știu... Noi suntem prea mici aici...”