Vodafone va iniția în România un proces de remodelare a structurii organizaționale, cu asistență pentru angajații afectați. Planul pentru viitor include continuarea investițiilor și nu o vânzare a business-ului

Vodafone va iniția în România un proces de remodelare a structurii organizaționale, cu asistență pentru angajații afectați. Planul pentru viitor include continuarea investițiilor și nu o vânzare a business-ului
scris 22 iun 2022

Vodafone va iniția în România un proces de remodelare a structurii organizaționale, în care va asigura, în acord cu legislația, sprijin și asistență deplină angajaților afectați de schimbări, planul pentru viitor incluzând continuarea investițiilor și nu o vânzare a business-ului local, conform companiei.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Pentru anul trecut, compania a raportat 3.713 angajați, cu 5% sub schema de personal din 2020. Pentru o parte dintre aceștia va fi aplicat acum un proces de concediere colectivă, pentru o scădere similară.

Urmărește-ne și pe Google News

Vodafone România transmite pentru Profit.ro că va valorifica oportunitatea de transformare a companiei dintr-un business de telecomunicații într-unul de tehnologie, un proces care asigură o creștere solidă și sustenabilă pe termen lung, având un plan strategic pentru următorii ani: creștere accelerată, tehnologii și soluții digitale dincolo de serviciile tradiționale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Curaj de 1,1 miliarde de lei. Cum au reușit doi bancheri să ajungă printre cei mai mari dezvoltatori de pe piața locală

"Am accelerat procesul de transformare pentru a deveni un furnizor de servicii digitale și de conectivitate de nouă generație. Ca parte a acestei viziuni, Vodafone România își redefinește întregul model operațional și își remodelează structura organizațională pentru a deveni o companie mai rapidă, mai competitivă, centrată pe nevoile clienților. 

Această transformare digitală și tehnologică este un răspuns la evoluțiile pieței și la previziunile regionale, ea necesitând un set de noi competențe și capabilități din partea întregii companii. Este un proces meticulos și toate schimbările care au loc vor aduce îmbunătățiri, vor fi axate pe inovație, de la experiența pe care o oferim clienților până la noul model operațional.

Acest proces de transformare este corect și transparent cu toți membrii organizației, Vodafone România respectând pe deplin legislația și oferind tot sprijinul și asistență deplină angajaților care sunt afectați de aceste schimbări", este mesajul companiei.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Grupul asigură că își menține angajamentul față de România și susține pe deplin acest plan de transformare și de investiții, care va asigura poziția competitivă pe termen lung.

Profit.ro a anunțat recent că Vodafone România, al doilea jucător local de telecomunicații mobile, a închis pe minus anul 2021, pentru al doilea an consecutiv, dar și pe fondul preluării UPC România. pierderea atingând 410,916 milioane de lei, în creștere cu 92% față de 2020, când operatorul a consemnat un rezultat negativ net de 214,1 milioane de lei, o premieră pentru exercițiile financiare aferente anilor 2008 - 2020.

Potrivit datelor din varianta scurtă a bilanțului, analizate de Profit.ro, pierderea Vodafone este rezultatul majorării cheltuielilor totale ale companiei cu 7,4%, la 5,36 miliarde de lei, de la 4,98 miliarde de lei în 2020, în timp ce veniturile totale au avansat cu 3,8%, de la 4,76 miliarde de lei la 4,95 miliarde de lei. Afacerile companiei au avansat cu 2,6%, la 4,59 miliarde de lei.

Datoriile se situau la 3,87 miliarde de lei la finele anului trecut, cu circa 9% mai mult față de decembrie 2020.

"Vodafone a investit peste 5 miliarde de euro în România, de la intrarea sa pe piață. Industria de telecomunicații se află la un punct de răscruce, făcând față unor provocări importante, iar acest context se reflectă și în rezultatele înregistrate de Vodafone pe plan local. 

În Europa, situația este mai gravă decât în SUA O cooperare strânsă între sectorul public și industria de telecomunicații este necesară pentru a depăși provocările și a motiva operatorii să continue să investească în tehnologie de ultima generație pentru a sprijini nevoile românilor pentru conectivitate sigură și rapidă.

Vodafone România se află într-un proces de transformare de la statutul de furnizor de servicii de telecomunicații la un furnizor de tehnologie de încredere pentru români, mediul de afaceri și comunități", spune pentru Profit.ro Achilleas Kanaris, CEO Vodafone Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
reorganizare