Tranzacție în fotbal - Proprietarul recuperatorului de credite APS se retrage de la Rapid

Tranzacție în fotbal - Proprietarul recuperatorului de credite APS se retrage de la Rapid

Martin Machoň

scris 28 apr 2022

Proprietarul recuperatorului ceh de credite APS, cu operațiuni în România, Martin Machoň, își vinde acțiunile la clubul de fotbal Rapid București, reprezentând un pachet de 49%, către Victor Angelescu, care va deveni astfel acționarul majoritar al clubului.

Machoň a deținut 49% din clubul de fotbal din 2018, când echipa concura încă într-o ligă inferioară. În cei 4 ani de colaborare a lui Machoň cu Rapid București, clubul a reușit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Martin Machoň nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile. El nu plănuiește, momentan, nicio investiție în industria sporturilor și vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.

Primul investitor al clubului a fost Victor Angelescu, acesta anunțând la 24 august 2018 că a preluat 40% din acțiunile societății, ulterior pachetul său mărindu-se la 49%.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Anterior a fost anunțat că omul de afaceri Liviu Goncea a preluat 48% din acțiunile clubului de fotbal FC Rapid, atunci din Liga a II-a, iar la acel moment structura de acționariat indicată era Victor Angelescu, prin societatea Casazela Rapid Ltd. - 49% Liviu Goncea - 48%, Asociația Academia Rapid - 3%.

 

APS România, înființată în 2007, face parte din grupul ceh APS Holding, unul dintre cei mai mari jucători pe piața creanțelor neperformante din regiune. În prezent, APS administrează portofolii cu o valoare nominală de peste 10.3 miliarde de euro.

În 2014, APS a achiziționat și portofoliul de credite retail și corporate de 495 de milioane de euro de la Volksbank. Compania a fost și printre cumpărătorii unui portofoliu de 340 de milioane de euro de la UniCredit Bank.

EXCLUSIV Lege cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine. Suspiciuni de legături cu Belina CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Lege cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine. Suspiciuni de legături cu Belina

Afacerile cu neperformante au fost înfloritoare în ultimii ani, în condițiile în care băncile din România au acumulat active de calitate îndoielnică care au plesnit în timpul crizei. De altfel, România a devenit cea mai mare piață pentru vânzările de portofolii stricate, după ce BNR a împins băncile să curețe bilanțurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
reducere datorie
black friday
aps romania
recuperare creante