Holdingul de reciclare deșeuri Green Group ia un credit sindicalizat de 66 de milioane de euro de la patru bănci

Holdingul de reciclare deșeuri Green Group ia un credit sindicalizat de 66 de milioane de euro de la patru bănci
scris 5 sep 2019

Green Group, holding ce deține cel mai mare parc integrat de reciclare din România, a semnat un contract de 66 de milioane de euro pentru un credit sindicalizat oferit de ING Bank, UniCredit Bank, Intesa Sanpaolo Bank și OTP Bank.

Suma va fi folosită pentru refinanțarea împrumuturilor existente, parte din ele contractate de la UniCredit și ING anul trecut, precum și pentru noi proiecte de investiții și dezvoltare, potrivit unui comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News

ING Bank România a fost coordonator, agent de documentare dar și aranjor alătur de Unicredit Bank. ING Bank London a acționat ca agent de facilitate și de garanții.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea CITEȘTE ȘI VIDEO&GALERIE FOTO Cel mai mare iaht din lume care va studia oceanele a părăsit șantierul naval VARD din Tulcea

Green Group integrează operațiunile a șase companii ce se ocupă cu tratarea și reciclarea deșeurilor de mase plastice tip PET, sticlă, echipamente electrice și electronice, cât și a deșeurilor de echipamente de iluminat uzate.

„Green Group este pionierul economiei circulare în România, reușind să treacă de la reciclare la upcycling. Acest lucru înseamnă că dintr-o sticlă PET putem obține cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație fibră sintetică poliesterică de înaltă finețe. Green Group folosește un model de economie regenerativă, reciclând anual 3 miliarde de sticle din plastic ceea ce înseamnă aproximativ 600.000 km de sticle PET, adică o dată și jumătate distanța de la Pământ la Lună”.  a declarat Constantin Damov, director executiv al Green Group.

Din 2016, grupul este deținut de Abris Capital Partners, un fond de capital privat dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est cu investii de peste 1,2 miliarde de euro.

Grupul a investit 170 de milioane de euro și are o capacitate de reciclare de 460.000 de tone de deșeuri pe an.

În ultimii trei ani Grupul a investit 21 de milioane de euro într-o fabrică pentru producția de fibră sintetică poliesterică la Urizceni și în creșterea capacității de procesare a fabricilor din Buzău și Iași.

O altă investiție de 13 milioane de euro a mers în automatizarea liniilor de sortare și reciclare a deșeurilor de tip PET la fabrica din Buzău.

Pentru reciclarea deșeurilor electrice au mai fost investite alte 11 milioane de euro în deschiderea unei a doua fabrici la Câmpia Turzii și modernizarea liniilor de reciclare la Buzău, ceea ce a dublat capacitatea de tratare a acestor tipuri de deșeuri la 100.000 de tone pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
green group
reciclare
credit sindicalizat
ing bank
unicredit bank
intesa sanpaolo bank
otp bank