Acțiunile companiei Air Claim, care furnizează servicii de recuperare a banilor sau obținere de despăgubiri pentru pasagerii ale căror curse aeriene au fost anulate, intră vineri la tranzacționare pe bursă, sub simbolul „CLAIM”.
"Dorim să ne extindem și pe cele mai mari aeroporturi din Europa, astfel că suntem în diverse stadii de discuție și negociere cu marile aeroporturi din Marea Britanie, Franța, Spania etc. Prin „diverse stadii ale discuției” ne referim că, după caz, discutăm despre: locația în aeroport, costuri, condiții comerciale, textele pe care avem voie să le promovăm etc., pentru ca în final să luăm cea mai bună decizie", spune Mihail Coteș, CEO al companiei.
Au fost inițiate discuții și cu marile agenții care emit bilete de avion în vederea unor colaborări prin care clienții acestora să aibă acces la serviciile Air Claim fie la un preț preferențial, fie printr-un sistem de abonamente.
Air Claim (CLAIM) este acum un nou nume din domeniul privat care face pasul către Bursa de Valori București. Societatea care prestează servicii în domeniul traficului aerian de pasageri a realizat o majorare de capital social și a vândut titlurile nou-emise într-un plasament privat la care au participat 142 de investitori calificați, a declarat anterior pentru Profit.ro Dragoș Mesaroș, broker la SSIF Goldring, intermediarul operațiunii de piață.
Au fost subscrieri pentru achiziția unui număr de 1,35 milioane de acțiuni la prețul de 6,21lei/acțiune, reprezentând un grad de suprasubscriere de 13,58 ori. Compania a atras 2,48 miioane lei și a început demersurile de listare pe piața AeRO, la cota căreia ar urma să ajungă în următroarele 2 luni, după primirea avizului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile saleCompania spune că intenționează să își remunereze investitorii atât prin acordarea atât de acțiuni gratuite, cât și de dividende.
Compania, pe piață din 2018 și având sediul în Constanța, este controlată de Daniel Tunescu și Angela Parlea, fie care cu câte 50%, conform termene.ro.
CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afaceriiÎn 2019, Air Claim a avut o cifră de afaceri de 2.99 milioane lei (+6795 % față de 2018) și un profit net de 2.57 milioane lei, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare și al întreruperii zborurilor, Air Claim a avut un profit de 1 milion lei, echivalentul unei marje de profit de 53%, la afaceri de 1,7 milioane lei.
Acum, pe fondul revenirii turismului și, implicit, a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% și 50%, compania estimează venituri de 34 milioane lei în 2022 și de 95 milioane lei în 2023, ani urmați de o creștere constantă și semnificativă a veniturilor, atât în 2024, cât și în 2025.