EXCLUSIV VIDEO&FOTO Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan. Demolare asigurată de Dragoș Bîlteanu. Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale, în pregătire

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Ovidiu Tender pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan. Demolare asigurată de Dragoș Bîlteanu. Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale, în pregătire

SURSA FOTO: Marian Mocanu | Dreamstime.com

scris 19 mai 2021

Omul de afaceri Ovidiu Tender (64 de ani) pregătește vânzarea terenului fostei uzine Vulcan din sudul Bucureștiului, o tranzacție ce poate depăși 35 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro. Demolarea celor 63 de clădiri de pe fosta platformă industrială este asigurată de Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat – Crișana.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale
Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ovidiu Tender a transferat, în toamna anului trecut, toate proprietățile imobiliare ale uzinei Vulcan pe o firmă nouă, pe care o controlează. Activele au fost preluate, la licitație, de Vulcan UPE SRL, pentru 13,1 milioane euro, în contul creanței deținute de această firmă, care era creditor garantat al Vulcan SA, relevă documente analizate de Profit.ro. Fosta uzină a intrat în faliment în 2019 și este controlată de Ovidiu Tender din 2002.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Luna aceasta, noua firmă a lui Tender a început demersurile demolării celor 63 de clădiri, cu o suprafață de peste 130.000 de metri pătrați, ce se află pe platforma industrială de 25,5 hectare din sudul Bucureștiului.

Costul demolării a fost calculat la 7,2 milioane de euro, iar lucrarea i-a fost atribuită omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, potrivit surselor Profit.ro. De altfel, familia Bîlteanu intenționează să vândă infrastructura energetică care alimenta toate fabricile de pe platforma IMGB, unde activau printre cei mai mari consumatori de energie electrică din economia românească.

EXCLUSIV Nume grele din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital se unesc într-un fond de investiții care pregătește listarea la bursă. Au început deja investiții în apartamente, dar urmează industrialul și birourile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nume grele din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital se unesc într-un fond de investiții care pregătește listarea la bursă. Au început deja investiții în apartamente, dar urmează industrialul și birourile

Omul de afaceri Ovidiu Tender a primit deja o ofertă de achiziție a terenului Vulcan în valoare de 140 de euro/metru pătrat, pentru o dezvoltare preponderent rezidențială, cu obligația obținerii tuturor autorizațiilor, spune o sursă Profit.ro din sectorul imobiliar. La un preț de 35,4 milioane euro ar fi una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din istoria pieței imobiliare locale. Spre comparație, SIF Banat – Crișana a cumpărat de la compania sud-coreeană Doosan platforma industrială IMBG de circa 54 de hectare, învecinată cu Vulcan, la un preț de circa 40 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Proiectantul ales de Tender pentru procesul de demolare, compania Vego, arată că „zona imediat învecinată terenurilor, preponderent industrială, este într-un proces de dezvoltare funcțională către spații mixte“.

Fosta platformă IMGB, care cuprinde fabrici precum IMGB, FECNE (actuala Walter Tosto), General Turbo, Upetrolam, Romenergo Mecanica sau uzina Vulcan, a intrat într-un proces de dezindustrializare odată cu tranzacția dintre SIF1 și Doosan.

Zona a început deja să fie populată cu blocuri cu apartamente. Omul de afaceri Daniel Dumitru Sava, proprietarul Edildanconstruct din Focșani, construiește în vecinătatea Vulcan și IMGB ansamblul Grand Kristal, care are gândite 2.200 de locuințe.

Uzina Vulcan a fost fondată în 1904 ca o filială a companiei austriece Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering. În 1908, Vulcan devine o societate pe acțiuni independentă cu capital românesc și străin, sub numele de Vulcan-Fabrica de Mașini. În 1912, compania a avut 400 de muncitori. La Revoluție, uzina avea 10.000 de angajați care fabricau 43.000 de tone de echipamente complexe pe an. Din decembrie 2002, Vulcan este o societate cu capital privat, acționarul majoritar fiind Grup Energetic Tender.

Fabrica a intrat în insolvență în 2013, printre cauze numărându-se, potrivit lichidatorului judiciar, încărcarea cu lucrări sub pragul de rentabilitate, politica managerială și salarială defectuoasă, care a scăpat de sub control costurile de producție, dependența de finanțarea din partea grupului mamă Tender, care s-a dovedit insuficientă, marketingul ineficient, contractarea de lucrări la prețuri sub costuri și prin intermediari, structura de personal TESA supradimensionată, incapacitatea de a negocia contracte avantajose și lipsa unui sistem informatic adecvat care să permită managementului o vizualizare în timp real a informațiilor legate de derularea comenzilor și a costurilor înregistrate pe fiecare etapă de execuție a acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu tender
vulcan
dragos bilteanu