Echipa Legal Shapers câștigă cu LAWra a doua ediție a Global Legal Hackathon 2019

Echipa Legal Shapers câștigă cu LAWra a doua ediție a Global Legal Hackathon 2019
scris 25 feb 2019

În weeekend a avut loc a doua ediție a celui mai mare hackathon pe teme juridice din lume – Global Legal Hackathon, organizat și găzduit, în România, de societatea de avocatură „Hristescu și Asociații”.

Echipele au fost alcătuite din programatori, oameni din domeniul juridic, avocați/juriști și antreprenori care au avut ca scop identificarea de soluții tehnice pentru rezolvarea problemelor care afectează eficiența și promptitudinea actului juridic.

Urmărește-ne și pe Google News

Echipa câștigătoare a acestei ediții este Legal Shapers, formată din Coltan Tudor (Senior Associate Suciu Popa), Petruș Bălașa (IT), Roxana Pistolea (Associate Clifford Chance), Roxana Catea (Senior Associate Țuca Zbârcea și Asociații), Eduard Mirica (IT), iar proiectul constă într-un chatbot numit LAWra, care îți oferă răspunsuri la orice probleme/întrebari legale ai putea avea în străinătate (acte pierdute, probleme cu pașaportul, legi locale atipice etc).

„Înainte de a spune că sunt extenuat după această competiție, pot spune că sunt foarte fericit că echipa noastră #LegalShapers a reușit să convingă juriul că ideea noastră de aplicație #LARra merită locul 1 pe podium. 54 ore de muncă, dezbateri peste dezbateri și provocarea de a avea un demo pentru chatbot-ul LAWra nu ar fi fost posibile fără un spirit de echipă exemplar și distribuirea exactă a task-urilor. Colegii mei Edurad Mirică și Petrus Bălașa din domeniul IT au reușit să implementeze într-un mod excelent ideile inovative din domeniul legal ale colegelor mele, Roxana Pistolea și Roxana Catea. Avem o șansă să ajungem în marea finală de la New York și ne vom concentra toate eforturile și ideile pe această competiție. Le mulțumim organizatorilor pentru tot efortul și ideea de a aduce în România o asemenea competiție cu o importantă esențială în domeniul Tech și Legal. Văzând toate ideile din proiect și cunoscând piața din domeniul Tech, consider că România are un potențial incredibil în dezvoltatea de proiecte legal – tech care are șansă să devină soluții globale”, a declarat Tudor Colțan, Senior Associate Suciu Popa, pentru LegalMarketing.ro.

Proiectul câștigător va intra în cea de-a doua etapă a competiției, care se va desfășura online și se va încheia cu desemnarea soluțiior finaliste. Acestea vor intra în competiția pentru premiul global, care va fi decernat în cadrul unei gale internaționale organizate la New York în data de 4 mai 2019.

Articol LegalMarketing

viewscnt
Afla mai multe despre
legal shapers
global legal hackathon
hristescu si asociații