Electromagnetica - cădere de venituri și rezultat net. A anunțat anterior că a identificat suspiciuni de fraudă

Electromagnetica - cădere de venituri și rezultat net. A anunțat anterior că a identificat suspiciuni de fraudă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Cifra de afaceri a Electromagnetica, de 27,2 milioane lei în perioada T1 2024, este cu 49% mai mică comparativ cu T1 2023. Veniturile din chirii au scăzut marginal în T1 2024, cu 4% față de T1 2023, conform companiei.

Vânzările aferente activității de producție au scăzut cu 48% în T1 2024 față de aceeași perioadă a 2023, în principal din cauza diminuării veniturilor generate de liniile de business de corpuri și servicii de iluminat cu led (CIL) și de stații de încărcare vehicule electrice (SIVE), pe fondul măsurilor adoptate în vederea eficientizării activităților companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Activitățile licențiate, în special furnizarea de energie, s-au redus cu aproximativ 60%, pe fondul diminuării vânzărilor de energie, ca efect al scăderii semnificative a prețului energiei electrice (prețurile medii lunare în Piața Zilei Următoare scăzând în T1 2024 cu 35% - 50% față de T1 2023) și al efectelor induse de legislația actuală cu privire la plafonarea și compensarea energiei aferente clienților finali.

Electromagnetica - cădere de venituri și rezultat net. A anunțat anterior că a identificat suspiciuni de fraudă

Electromagnetica a anunțat la finele anului trecut că a identificat suspiciuni de fraudă în urma unor verificări interne ale managementului, la acest moment fiind în desfășurare o investigație internă.

Rafinăria rușilor de la Lukoil a devenit principalul client al Oil Terminal. Profitul a crescut cu 22% în T1. Cantități mai mari de țiței, motorină și chimicale au trecut prin Portul Constanța CITEȘTE ȘI Rafinăria rușilor de la Lukoil a devenit principalul client al Oil Terminal. Profitul a crescut cu 22% în T1. Cantități mai mari de țiței, motorină și chimicale au trecut prin Portul Constanța

A fost anunțat și că va fi angajat și un consultant extern, pentru o investigație independentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
eugen scheușan