Romarm lansează cu firma germană Rheinmetall o companie comună pentru fabricarea de vehicule blindate

Romarm lansează cu firma germană Rheinmetall o companie comună pentru fabricarea de vehicule blindate
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 17 ian 2018

Compania Națională Romarm a primit avizul Consiliului Concurenței pentru a înființa cu firma germană Rheinmetall Landsysteme o companie comună, Romanian Military Vehicle Systems, pentru fabricarea de vehicule blindate 8x8.

În luna iunie a anului trecut, constructorul român de autovehicule blindate Uzina Automecanica Moreni (UAM) a semnat cu firma germană Rheinmetall Landsysteme actul constitutiv al companiei mixte Romanian Military Vehicle Systems (RMVS), pentru fabricarea de vehicule blindate 8x8 Agilis.

Urmărește-ne și pe Google News

În noiembrie 2016, UAM a semnat cu Rheinmetall Landsysteme acordul acționarilor pentru înființarea firmei cu capital mixt.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
STUDIU Patru din cinci adolescenți români au fost hărțuiți pe internet CITEȘTE ȘI STUDIU Patru din cinci adolescenți români au fost hărțuiți pe internet

Romanian Military Vehicle Systems va fi deținută, în proporții egale, de câte 50%, de cele două părți. 

În primii 5 ani de la constituirea RMVS, niciunul dintre cei doi acționari nu poate transfera acțiuni către o terță parte, fără acordul expres al celuilalt acționar. Acționarii îi vor propune alternativ pe cei trei administratori ai societății, numiți de AGA pentru mandate de doi ani. Primul președinte al Consiliului de Administrație va fi numit de UAM.

Realizarea noului transportor blindat va avea la bază o cooperare tehnologică și de know-how între uzina românească și partenerul său străin. Cele două firme partenere își propun fabricarea noilor vehicule blindate 8x8 în România, inițiativa venind în contextul nevoilor de înzestrare cu transportoare blindate pentru armata română.

Viitorul vehicul TBT 8x8 este un transportor blindat amfibiu de trupe cu mobilitate superioară, ce va fi pus la dispoziția armatei române și a altor clienți interesați. Acordul UAM - Rheinmetall de fabricare a TBT 8x8 presupune transfer de know-how și dezvoltarea de tehnologie, în comun. În discuțiile anterioare semnării actului constitutiv partea germană a asigurat Ministerul Economiei că firmele românești vor participa, în mare măsură, la integrarea finală a acestui produs de ultimă generație.

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina automecanica moreni
rheinmetall landsysteme
rmvs