Operatorul aerian privat My Jet, deținut de fiul lui Valentin Vișoiu și fondatorii One United Properties, planifică extinderea flotei cu 1-2 avioane anual, în regim de management, după ce a preluat în toamnă avionul fraților Pavăl de la Țiriac Air, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
My Jet a fost fondat în 2019 și a devenit anul trecut cel mai mare operator pe piața zborurilor charter/business VIP, după ce a preluat în flota sa aeronava Embraer Phenom 300 deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman. Avionul, cumpărat în 2022 cu 9 milioane de euro, fusese anterior în flota Țiriac Air, însă Ion Țiriac a decis să renunțe la afacerea din domeniul aeronautic.

My Jet are acum o flotă compusă din 7 avioane, printre care cel mai important este o aeronavă de talie medie Gulfstream G200, deținută de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, Dan Șucu – proprietarul grupului Mobexpert, Augustin Oancea – proprietarul traderului de energie Tinmar, Iustin Paraschiv – președintele grupului agro-alimentar Carmistin și Valentin Vișoiu. Acest avion poate zbura direct la Dubai, Marrakech sau Marbella și cu escală în Maldive sau în alte destinații din Asia.
„Ne propunem să continuam extinderea flotei cu 1-2 avioane anual, în regim de management. Ne concentrăm atât pe piața din România, cât și pe valorificarea oportunităților disponibile în Europa. În ceea ce privește achizițiile, deocamdată nu avem planuri pentru anul 2025, însă monitorizăm activ evoluția pieței.
În 2025 avem în vedere deschiderea unei prime baze în afara României. La momentul oportun, vom furniza toate informațiile necesare “, a declarat, pentru Profit.ro, Valentin Vișoiu, președintele My Jet.

Întrebat dacă Ion Țiriac a apelat la seriviile My Jet, după decizia acestuia de a renunța la activitatea operatorului său aerian Țiriac Air, Vișoiu a răspuns negativ, însă a menționat că răspunde favorabil tuturor solicitărilor pentru furnizarea de transport aerian privat cu aeronavele operate de My Jet, precum și pentru gestionarea și administrarea aeronavelor deținute de terțe persoane.
My Jet a inaugurat anul trecut un serviciu nou de „self handling“ pe Aeroportul Băneasa, însă Valentin Vișoiu menționază că se confruntă cu dificultăți pe fondul revenirii Wizz Air cu zboruri low-cost pe aeroportul din Băneasa.
„Aeroportul Băneasa nu a fost conceput pentru a gestiona simultan atât zboruri comerciale regulate, cât și zboruri de aviație generală – VIP. Astfel, aceste două fluxuri de trafic sunt interconectate, generând atât disconfort pentru pasagerii noștri, cât și întârzieri la îmbarcare“, a adăugat președintele operatorului aerian.

Compania a încasat circa 6 milioane de euro din zborurile efectuate în 2024, după ce încheiase anul anterior cu o cifră de afaceri de 8,2 milioane de euro. Vișoiu spune că scăderea este datorată schimbării modului de operare și înregistrare contabilă. El mai spune că activitatea operatorului a crescut în 2024 cu 40% față de 2023.
Costurile zborurilor private încep de la câteva mii de euro și pot ajunge până la câteva zeci de mii de euro.
Președintele My Jet spune că pe lângă prima poziție asigurată pe piață de numărul de aeronave operate, compania conduce și în ceea ce privește mișcările de aeronave pe Aeroportul Băneasa.
Operatorul aerian a fost înființat de Valentin Vișoiu, însă acum 60% din companie este deținută de o firmă a lui Robert Vișoiu, cunoscut pilot de Formula 2 și fiul lui Valentin Vișoiu (atât Robert, cât și Valentin sunt și piloți de avion), 30% de o firmă a foștilor bancheri Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatorii One United Properties, și 10% de o firmă a lui Cătălin Enache (directorul general al My Jet) și a Georgianei Vidat.
My Jet mai are în flotă un Cessna 560 Citation XLS+, fabricat în 2013 și pentru 8 pasageri, deținut de Căpitanu, Diaconescu și Șucu, un Cirrus SF Vision Gen2 pentru 6 pasageri și un Cessna CJ+ pentru 5 pasager, ambele aparținând familiei Vișoiu, plus un Cessna Citation CJ2 și un HondaJet AMPG.

Anul trecut, compania de construcții Conarg, deținută de Valentin Vișoiu, a intrat într-un nou parteneriat cu One United Properties, prin preluarea a 30% din firma dezvoltatoare a proiectului One Băneasa AirPark, ce se va realiza pe foste terenuri ale Romaero cumpărate la licitație de la Hidroelectrica.
Planul celor două companii este să renoveze clădirile cumpărate, cel mai probabil începând din acest an, și să rezulte o clădire de birouri cu o suprafață de 4.500 de metri pătrați și un hangar de circa 3.000 de metri pătrați, un proiect cu o valoare de circa 20 de milioane de euro. Hangarul ar putea fi închiriat companiei My Jet.
Conarg și One United au mai avut parteneriate. One a cumpărat în 2020 clădirea de birouri One Herăstrău Office construită de Conarg, la un preț de 15 milioane de euro, tranzacție în urma căreia Vișoiu și-a păstrat 10% din firma care gestiona proprietatea.
În 2023, jucătorul profesionist de poker Mikalai Vaskaboinikau a cumpărat de la ei One Herăstrău Office, din nordul Bucureștiului, la un preț de 21 de milioane de euro.