Producția industrială a Germaniei a crescut peste estimări, în urma avansului înregistrat de sectorul auto

Producția industrială a Germaniei a crescut peste estimări, în urma avansului înregistrat de sectorul auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Producția industrială a Germaniei a crescut în iunie, o veste bună pentru cea mai mare economie europeană, după declinul neașteptat înregistrat în trimestrul doi din 2024, transmite Bloomberg.

Conform datelor publicate de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), producția industrială a crescut cu 1,4% în iunie față de luna precedentă (când s-a înregistrat un recul de 3,1%), în timp ce analiștii estimau un avans de 1%. Creșterea a fost determinată de mașini și echipamente electrice, conform Destatis.

Urmărește-ne și pe Google News
SUA vor să interzică software-ul chinezesc pentru mașinile autonome și circulația pe drumurile americane a vehiculelor cu module de comunicații dezvoltate în China CITEȘTE ȘI SUA vor să interzică software-ul chinezesc pentru mașinile autonome și circulația pe drumurile americane a vehiculelor cu module de comunicații dezvoltate în China
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Comparativ cu iunie 2023, producția industrială a scăzut cu 4,1% în iunie 2024, scrie Agerpres.

Datele vin după ce comenzile pentru bunuri „Made in Germany” au crescut peste așteptări în iunie, deși alte statistici privind PIB-ul și încrederea investitorilor au arătat scăderi neașteptate.

Conform datelor publicate marți de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au crescut în iunie cu 3,9% față de luna precedentă (când s-a înregistrat un declin de 1,7%), în timp ce analiștii estimau un avans de 0,5%.

În trimestrul doi din 2024, producția industrială a Germaniei a scăzut cu 1,3% comparativ cu precedentele trei luni.

„Problema cererii slabe încă nu a fost depășită. Activitatea industrială se va îmbunătăți probabil extrem de lent. Ne așteptăm la un avans mai accentuat al activității economice în trimestrul treu din 2024”, previziona recent Bundesbank.

În timp ce industria a avut anul acesta o evoluție sub așteptări, sectorul serviciilor a stimulat evoluția economiei. Un impuls din partea industriei va avea ca rezultat o redresare mai echilibrată a Germaniei, în special dacă inflația scade și se atenuează ritmul ridicat de creștere a salariilor, apreciază analiștii.

În trimestrul doi din 2024, PIB-ul s-a contractat cu 0,1%, iar comenzile industriale au scăzut cu 1,4%, comparativ cu precedentele trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
industrie