Producătorii de baterii din China sunt afectați de supracapacitate, cererea slabă și scăderea prețurilor

Producătorii de baterii din China sunt afectați de supracapacitate, cererea slabă și scăderea prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2024

Producătorii de baterii din China se confruntă cu încă un an dificil, fiind afectați de supracapacitate, cererea slabă și scăderea prețurilor, Bloomberg.

În timp ce principalii producători - Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) și BYD Co - sunt responsabili pentru mai mult de jumătate din piață, rivalii mai mici se confruntă cu riscul închiderii fabricilor, amânării sau anulării construirii de noi facilități, ținând cont de ratele de utilizare scăzute în lanțul se aprovizionare, se arată într-un raport publicat de BloombergNEF.

Urmărește-ne și pe Google News
PartnerVet, sprijinit de divizia de investiții a fondatorului SuperBet, și Vetimex Capital, controlat de Ferenc Korponay, își unesc forțele CITEȘTE ȘI PartnerVet, sprijinit de divizia de investiții a fondatorului SuperBet, și Vetimex Capital, controlat de Ferenc Korponay, își unesc forțele
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Prețurile celulelor de baterii rămân scăzute în 2024, ceea ce va duce la părăsirea pieței de către jucătorii mai puțin calificați. Această reechilibrare a cererii și ofertei ar trebui să dureze mai mult de un an", susține analistul BNEF Jiayan Shi.

În timp ce discrepanța dintre cerere și ofertă a avut ca rezultat o concurență strânsă, ducând la scăderea costurilor, a afectat și marjele de profit ale multor producători de baterii, în special micii producători, scrie Agerpres.

Extinderea rapidă a pieței sistemelor de stocare a energiei din China a dus la o cerere mai rezilientă comparativ cu sectorul vehiculelor electrice (EV). Procesul de certificare pentru sistemele de stocare a energiei este mai ușor comparativ cu EV, astfel încât producătorii mai puțin competitivi vor încerca să-și asigure cota de piață pentru a supraviețui, se arată în raport.

Totuși, proiectata creștere a sistemelor de stocare a energiei din China nu va fi suficientă pentru a compensa încetinirea mai amplă a sectorului EV în următorii trei-cinci ani. Peste 70% din producția de baterii a Chinei în 2023 a mers către mașinile electrice și mai puțin de 20% a fost folosită la stocarea energiei, conform BNEF.

VIDEO Google lansează un nou dispozitiv de streaming CITEȘTE ȘI VIDEO Google lansează un nou dispozitiv de streaming

Agenția estimează că eforturile agresive ale autorităților de la Beijing de majorare a producției pentru a face față cererii de vehicule electrice vor avea ca rezultat o rată ridicată de supracapacitate anul acesta, multe proiecte din China putând fi amânate sau anulate, la fel ca și în Europa și SUA.

În 2025 rata de supracapacitate ar urma să atingă vârful și să scadă apoi doar gradual, până a finalul deceniului, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
baterii