Fermierii chinezi sunt forțați să își distrugă recoltele

Fermierii chinezi sunt forțați să își distrugă recoltele
scris 28 nov 2022

Restricțiile stricte impuse de autoritățile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii fără altă opțiune decât aceea de a-și distruge recoltele pe care nu mai pot să le vândă, ceea ce a declanșat îngrijorări cu privire la o criză alimentară și proteste pe social media, transmite Bloomberg.

Mai multe videoclipuri au început să circule online în care se pot vedea fermieri care își distrug produsele agricole proaspete pe care au dificultăți în a le comercializa. Mass media de stat și locală au publicat reportaje cu privire la câmpuri de legume care sunt distruse în mari regiuni producătoare de legume, precum provinciile Shandong și Henan, pentru a face loc în vederea însămânțării următoarei recolte.

Urmărește-ne și pe Google News
Renault semnează cel mai mare contract de achiziție de energie verde din Franța CITEȘTE ȘI Renault semnează cel mai mare contract de achiziție de energie verde din Franța

Distrugerea produselor alimentare proaspete are loc într-un moment în care mulți chinezi sunt în izolare și se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu alimente și alte perturbări de aprovizionare. Această distrugere riscă să majoreze prețurile la alimente, care sunt deja la un nivel ridicat, și să submineze eforturile Beijingului de a asigura aprovizionarea cu hrană și a elimina risipa. Proteste împotriva restricțiilor anti-Covid au izbucnit în ultimele zile în mai multe orașe din China, inclusiv în Beijing și Shanghai, scrie Agerpres.

Mai multe legume precum varza, ridichiile și spanacul sunt acum recoltate în China dar sunt blocate în zonele rurale. Camioanele și comercianții fie nu sunt disponibile sau nu pot intra în sate pentru a colecta produsele agricole din cauza restricțiilor de deplasare și ordinelor de carantină.

O publicație a fermierilor a raportat că există dificultăți în aducerea legumelor pe piață din cauza restricțiilor anti-Covid și citează cazul pieței Xinfadi din Beijing, unde în timp ce prețurile plătite fermierilor pentru legume au scăzut, prețurile de comercializare cu amănuntul au explodat.

"Cetățenii vor alimente, fermierii vor venituri iar sezonul agricol nu așteaptă pentru nimeni" subliniază publicația de stat Farmers' Daily. Aceasta a făcut un apel către autorități pentru a reduce obstacolele în calea vehiculelor care transportă produse alimentare, "astfel încât legumele de pe câmp să poată fi servite pe mesele a mii de gospodării".

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultură
china
covid