Piețele bursiere europene au încheiat ziua de miercuri cu o evoluție mixtă, afectate de incertitudinile legate de tarifele comerciale impuse de SUA și de un declin semnificativ al acțiunilor producătorului olandez de cipuri ASML, relatează CNBC.
Mai multe târguri și expoziții au fost deja pregătite pentru luna iulie cu oferte și contracte pentru oamenii de afaceri din diferite domenii.
Nu este prima dată când autoritățile europene sunt avertizate că trebuie să ia măsuri pentru dezvoltarea rețelelor de încărcare însă este pentru prima dată când reprezentanții a două industrii direct dependente de politicile publice referitoare la mașinile electrice spun că este nevoie urgentă de măsuri pentru infrastructura de încărcare a camioanelor electrice.
Orange Romania și Vodafone Romania au depuse oferte pentru furnizarea unor servicii aferente Sistemului Integrat de Acces Mobil pentru aparatul central și alte unități subordonate Ministerului Afacerilor Interne (MAI), contractul fiind estimat la 39,97 milioane de lei, fără TVA, pentru 3 ani.
Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inițiat o licitație, estimată la 16,56 milioane de lei, fără TVA, care urmărește înființarea Centrului Național de Management al Traficului pentru rețeaua de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale.
Eximasig, companie controlată indirect de stat, a subscris în 2024 prime de asigurare de 69,144 milioane de lei, în scădere cu 9,7% față de 2023, în timpul ce profitul net a crescut cu 18,8%, la 17,37 milioane de lei.
Compania americană Lyft, considerată principalul rival al Uber la nivel global, a decis să cumpere FreeNow, o companie de mobilitate deținută în parteneriat de BMW și Mercedes, după mai multe procese de fuziune și vânzare.
Proprietarii de locuințe s-ar putea să achite tarife mai mari în cazul polițelor obligatorii, cunoscute și sub denumirea de PAD.
Deficitul bugetar al României pentru 2024 în termeni ESA, standardul utilizat la nivelul UE, a fost calculat, la acest moment, la 9,28%, a anunțat anterior Profit.ro pe baza informațiilor proprii, obținute pe surse. Sursa diferenței față de deficitul în termeni cash (stadardul intern) de 8,6% din PIB, anunțat deja de către Ministerul Finanțelor, este generată de modul în care Eurostat (biroul de statistică al UE) înregistrează după regulile ESA costuri cu cupoanele obligațiunilor și datorii neachitate la Ministerul Dezvoltării (MDRAP).
Guvernanții nu au învățat din lecțiile crizei din 2009-2010 și din acordurile cu FMI care au echilibrat ulterior, cu măsuri de austeritate, finanțele statului, astfel că au adus România acum în situația de a avea nevoie, din nou, de măsuri pentru corecterea dezechilibrelor ample, în special al celui bugetar. "România va avea o curbă de sacrificiu, nu peste mult timp", a declarat Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, prezent la emisiunea Proiect de țară: România, la Prima News.