Premieră: Statul vrea să vândă bunurile confiscate de Fisc pe site-uri de comerț online, prin agenții imobiliare sau brokeri de acțiuni

Premieră: Statul vrea să vândă bunurile confiscate de Fisc pe site-uri de comerț online, prin agenții imobiliare sau brokeri de acțiuni
scris 4 ian 2019

ANAF analizează noi metode pentru vânzarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului ca urmare a confiscărilor în cazuri penale, printre variante fiind utilizarea de agenții imobiliare, siteuri specializate în vânzarea de bunuri online sau brokeri pentru acțiuni. Deși Fiscul, nemulțumit de pârghiile de care dispune pentru valorificare, se gândește acum la noi modalități de a transforma în bani activele confiscate, trebuie menționat că agenția a renunțat anul trecut, după schimbarea conducerii, la înființarea unui magazin online propriu, prin care să fie vândute bunuri confiscate.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important: Fiscul trebuie să devină mult mai flexibil în ce privește vânzarea bunurilor confiscate, pentru a obține prețuri mai bune și pentru a crește pe cât posibil transparența și accesul la vânzările pe care le derulează. În prezent, deși există obligații de anunțare a unei licitații pentru vânzarea de active, de exemplu un autovehicul sau un apartament, informația ajunge în foarte puține cazuri la un număr mare de persoane interesate, situație care aduce mai puțini bani ANAF și naște suspiciuni privind corectitudinea vânzărilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Procedura pentru bunurile intrate în proprietatea statului în cazurile penale prevede vânzarea prin magazine proprii, din depozit sau de la locul unde se află bunul respectiv, prin licitație publică, în regim de consignație sau prin bursele de mărfuri.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ULTIMA ORĂ Ionuț Mișa a fost revocat de la șefia Fiscului. Mihaela Triculescu - luată în calcul ca înlocuitor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ionuț Mișa a fost revocat de la șefia Fiscului. Mihaela Triculescu - luată în calcul ca înlocuitor

Potrivit unui document văzut de Profit.ro, la nivelul ANAF au fost formulate propuneri cu privire la diversificarea metodelor de vânzare a bunurilor confiscate în materie penală și intrate în proprietatea privată a statului prin:

  • agenții imobiliare, pentru valorificarea bunurilor imobile,
  • case de licitații prin care să poata fi valorificate, în mod special, obiectele de artă,
  • siteuri specializate în promovarea și vânzarea de bunuri online,
  • brokeri în domeniul pieței bursiere, prin care să se valorifice titlurile de valoare.

În perioada 1 ianuarie 2017 - 30 septembrie 2018, Direcția de executări silite cazuri speciale a încasat circa 21 milioane lei din valorificarea sumelor și bunurilor confiscate în materie penală. Din activitatea de executări silite, Direcția a obținut în acest interval 229 milioane lei.

Magazinul online al ANAF

Magazinul online al ANAF este gata și așteaptă în prezent doar decizia conducerii agenției referitoare la implementare. Dezvoltarea magazinului online a fost realizată de firma clujeană Blugento gratuit pentru ANAF, partea rămasă fiind cea de încărcare de produse în site de către angajații Fiscului și decizia efectivă de lansare a unui magazin online care s-ar remarca prin stocuri mari, prețuri mici și gama extrem de variată de produse.

Lansarea magazinului online este o măsură asumată public anul trecut de ANAF, obiectivul fiind de a îmbunătăți substanțial valorificarea stocului, dar și imaginea Fiscului.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
agentii imobiliare
brokeri