Ministrul Finanțelor confirmă Profit.ro - Prag record la încasări din impozite și taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit”

Ministrul Finanțelor confirmă Profit.ro - Prag record la încasări din impozite și taxe. Admite însă că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit”
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2024

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, afirmă că ”e prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasați de către ANAF”. Ministrul admite că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit”.

Profit.ro a anunțat ieri că ANAF a colectat în iulie 46 miliarde de lei, cu 881 milioane de lei peste programul de venituri pe care l-a avut stabilit și a recuperat astfel deficitul de încasare din luna iunie, când a adus la buget cu 879 milioane lei sub plan. Veniturile anunțate acum de ministru sunt brute (fără rambursări de TVA și includ și veniturile Vămii).

Urmărește-ne și pe Google News

”Noi, de-a lungul timpului, nu am modernizat deloc sistemul fiscal. L-am lăsat așa, prăfuit și colbuit, cum este el în momentul de față, fără ca prin aceste instrumente de la e-transport, e-TVA, e-factura, e-proprietate și declarație unică inteligentă să încercăm ca să aducem mai mulți bani la buget, nu prin simpla creștere a impozitelor și taxelor”, susține ministrul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Apple depășește așteptările în pofida scăderii vânzărilor de iPhone CITEȘTE ȘI Apple depășește așteptările în pofida scăderii vânzărilor de iPhone

”Am avut astăzi (joi - n.r.) o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă. Pentru că discutam cu niște oameni care își plăteau impozitele și taxele. De când sunt eu ministru, pot să vă spun că am un pic de satisfacție profesional, spre exemplu, că suntem în luna iulie, cu o lună istorică după 30 de ani de la Revoluție (...) E prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasați de către ANAF. Pentru că s-a redus evaziunea, pentru că am implementat proiectele de digitalizare”, a afirmat Marcel Boloș la Antena 3.

Ministrul Finanțelor Publice a admis că România are un sistem fiscal ”prăfuit și colbuit”, mărturisind că le-a cerut oamenilor de afaceri ”să mai aibă puțină răbdare”.

”Am discutat și astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri că trebuie să mai aibă puțină răbdare până când aceste măsuri și proiecte de digitalizare își produc efectul, ca să intrăm în normalitate și în ceea ce privește sistemul fiscal și predictibilitatea sistemului fiscal. Noi, de-a lungul timpului, nu am modernizat deloc sistemul fiscal. L-am lăsat așa, prăfuit și colbuit, cum este el în momentul de față, fără ca prin aceste instrumente de la e-transport, e-TVA, e-factura, e-proprietate și declarație unică inteligentă să încercăm ca să aducem mai mulți bani la buget, nu prin simpla creștere a impozitelor și taxelor”, a adăugat Boloș, citat de News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul finanțelor
marcel boloș