Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul Tel Drum

Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul Tel Drum
scris 19 mar 2018

Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu a fost audiat luni de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în dosarul Tel Drum, el spunându-le jurnaliștilor, la ieșire, că tot ce știe sunt "informații publice" și că s-a "insipirat și de pe Google".

Gelu Diaconu a foat audiat timp de aproximativ două ore, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La remarca jurnaliștilor că a dat o declarație în dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal Liviu Dragnea, fostul șef al ANAF a spus: "Cine v-a spus asta? (...) Verificați-vă sursele, eu nu știiu nimic, știu exact ce știți și dumneavoastră, sunt informații publice".

"Când eram eu șeful Fiscului nu îmi amintesc despre un caz Tel Drum. Presupun că acum este investigat”, a mai spus Gelu Diaconu după audieri.

Producătorul german de căști și microfoane Sennheiser a ales Brașovul pentru a construi a patra unitate de producție CITEȘTE ȘI Producătorul german de căști și microfoane Sennheiser a ales Brașovul pentru a construi a patra unitate de producție

Întrebat despre afirmațiile făcute pe Facebook despre Tel Drum și Liviu Dragnea, Gelu Diaconu a spus că s-a inspirat și de pe Google.

"M-am insipirat și de pe Google. Trebuie să realizați că în această fază nu vă poot spune multe lucruri, dar nu vă așteptați nici că dețin cine știe ce informații. Procurorilor sunt obligat să le spun adevărul”, a spus fostul șef al ANAF.

În ultima perioadă, Gelu Diaconu a postat pe Facebook mai multe mesaje și care a făcut referire la legăturile lui Liviu Dragnea cu firma Tel Drum și l-a acuzat pe președintele PSD că minte, după ce a spus că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum.

DNA a anunțat în 17 ianuarie că a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile și imobile ale firmei Tel Drum, precum și poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terți, cu orice titlu, în conturile bancare deținute aceasta, până la concurența sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentând suma foloaselor necuvenite și suma cu care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat). La aceeași dată, DNA a anunțat extinderea urmăririi penale în cazul societății, cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la abuz în serviciu.

În acest dosar, în 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, alături de alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 a vizat obținerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice, prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spun procurorii DNA.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu și de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf gelu diaconu
dna
tel drum