Costul orar al forței de muncă, în creștere

Taxe și Consultanță   
Costul orar al forței de muncă, în creștere

Costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul II o rată de creștere de 5,30%, față de trimestrul I al anului, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

”Față de trimestrul precedent, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 5,30%. Față de același trimestru al anului anterior, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 6,69%”, arată datele INS.

Urmărește-ne și pe Google News
Guvernul a schimbat legislația referitoare la aplicarea TVA în cazul vânzărilor de bunuri la distanță CITEȘTE ȘI Guvernul a schimbat legislația referitoare la aplicarea TVA în cazul vânzărilor de bunuri la distanță
Evenimente

Față de trimestrul I 2021, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activitățile economice, scrie News.ro.

Cele mai semnificative creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (18,10%), intermedieri financiare și asigurări (12,12%), respectiv industria extractivă (10,44%).

Cele mai mici creșteri ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activitățile profesionale, științifice și tehnice (2,66%), respectiv sănătate și asistență socială (1,45%).
Față de trimestrul anterior, componenta cheltuielilor directe1 (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 5,28%, iar cea a cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 5,74%.

În trimestrul II, comparativ cu același trimestru al anului precedent, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităților economice.

Cea mai importantă creștere a costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a regăsit în hoteluri și restaurante (27,12%), unde unitățile economice și-au reluat activitatea, ceea ce a condus la creșterea timpului efectiv lucrat, dar și a cheltuielilor cu forța de muncă.

Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: \ CITEȘTE ȘI Ucraina avertizează că Nord Stream 2 va face Europa complet dependentă de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze: "Oamenii au o memorie scurtă, 2009 este anul în care Gazprom a făcut Europa să înghețe"

Creșteri semnificative ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit și în industria prelucrătoare (12,13%), informații și comunicații (10,33%), respectiv alte activități de servicii
(10,16%).

Diminuarea costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-a observat doar în învățământ (-7,53%), în special ca urmare a creșterii timpului efectiv lucrat comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Față de același trimestru al anului precedent, componenta cheltuielilor directe1) (salariale) cu forța de muncă a crescut cu 6,78%, iar componenta cheltuielilor indirecte (non-salariale) cu 4,82%.

viewscnt
Afla mai multe despre
muncă
cost