ANAF a scos la vânzare un teren de circa 3.600 de metri pătrați din Constanța, teren ocupat parțial de o biserică și anexele acesteia. Prețul de la care pornește licitația a fost stabilit la 156.000 de lei. Terenul este parțial ocupat de o biserică și anexele acesteia, construite în urmă cu aproximativ 20 de ani de către o persoană fizică care ar fi intenționat să le doneze Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit presei din Constanța.
Arhiepiscopia a trimis chiar și călugări care să locuiască în mănăstire, dar după ce proprietarul ar fi solicitat ca viitoarele venituri ale mănăstirii să-i revină, Arhiepiscopia a refuzat, transferul de proprietate nu a mai avut loc, iar călugării au fost retrași.
Prețul de pornire a licitației pentru teren, situat la ieșirea din municipiul Constanța, este de 156.074 lei, diminuat cu 25% față de tentativa anterioară de vânzare, din februarie 2020.
Licitația va avea loc la AJFP Constanța pe 1 februarie, în postura de creditor fiind trecută AJFP Constanța - Colectare Persoane Fizice.
Un reprezentant al Arhiepiscopei Tomisului a declarat pentru publicația locală Focus Press, în februarie anul trecut, că biserica și anexele au fost construite de o persoană care a intenționat să le doneze arhiepiscopiei, dar că donația nu a mai avut loc după ce persoana respectivă a pus condiții considerate inacceptabile.
"Clădirea nu funcționează în cadrul Arhiepiscopiei. Construcția a fost ridicată de o doamnă, avocată din ce știu, care a propus să doneze Arhiepiscopiei viitoarea mănăstire. Ulterior, s-a răzgândit în privința donației, dorea să încaseze câștigurile mănăstirii, donațiile de la oameni, ceea ce nu se poate. Arhiepiscopia, care trimisese acolo și viețuitori, le-a transmis acestora să părăsească așezământul", a explicat un reprezentant al Arhiepiscopiei Tomisului.
CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?ANAF scoate la vânzare diverse bunuri sechestrate pentru datorii către stat, inclusiv terenuri, clădiri, autovehicule și chair metale prețioase, cu scopul de a recupera sumele datorate la buget. Licitațiile și vânzările directe organizate de ANAF s-au rărit considerabil în contextul pandemiei de coronavirus.