ANAF a colectat la bugetul statului în luna iunie suma de 43,36 miliarde de lei, a anunțat astăzi ANAF printr-un comunicat de presă. Suma colectată este cu 879 milioane de lei sub cea prevăzută în programul de colectare a veniturilor trasate de către Ministerul Finanțelor, de 44,24 miliarde de lei. Luna iunie este istoric una cu venituri foarte mari, iar în 2024, planul ANAF de 44,24 miliarde de lei era cea mai mare sumă prevăzută a fi încasată în prima jumătate a anului. Totalul pentru primele șase luni a fost de 218,55 miliarde lei, cu 1,21 miliarde lei peste programul pentru acest interval, ca urmare a rezultatelor mai bune din primele luni ale anului.
Compania contestase suprataxa mai întâi prin plângeri administrative, respinse de Fisc și Ministerul Finanțelor, după care, în primăvară, a depus acțiune în anulare în justiție, în contencios administrativ.
Deficitul bugetar pentru primele șase luni se situează la circa 3,6% din PIB, a declarat astăzi premierul Marcel Ciolacu, confirmând astfel datele anunțate de către Profit.ro încă de la începutul lunii iulie. Premierul a încercat să justifice nivelul deficitului prin cheltuielile pentru investiții, inclusiv cofinanțări pentru proiecte cu fonduri UE.
Cea mai mare parte a profiturilor vine de obicei de la companiile din energie, Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica.
Românii care dețin în proprietate case și mașini scumpe vor trebui să plătească impozite pentru bogățiile pe care și le permit.
Inspectorii Antifraudă (DGAF) au efectuat controale la operatori economici care desfășoară activitate comercială în zona Gării de Nord din București. Principalele obiective verificate au fost respectarea obligațiilor de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale și de emitere de bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul ori a prestărilor de servicii efectuate direct către populație, existența documentelor justificative pentru bunurile comercializate, legalitatea efectuării de activități economice, precum și utilizarea legală a forței de muncă.
Pentru antreprenorul ultrabogat Bassim Haidar, locuirea la Londra a devenit o răsfăț scump, pe care nu îl mai poate justifica. În timp ce noul prim-ministru britanic Keir Starmer se stabilește în Downing St nr. 10, Haidar caută locuințe în Grecia și Monaco, pentru că o propunere de modernizare a sistemului de impozitare va transforma Marea Britanie într-o zonă ”interzisă” pentru cei bogați, spune el.
Anglia și Țara Galilor au înregistrat luna trecută al doilea cel mai mare număr de insolvențe ale companiilor din 2009, au arătat cifrele guvernamentale, reflectând ratele ridicate ale dobânzilor și creșterea costurilor cauzate de inflația ridicată din 2022 și 2023, transmite Reuters.
Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) a intrat în control la firmele care efectuează ITP pentru autovehicule, fiind identificate neconcordanțe semnificative între prestațiile efectuate și veniturile impozabile declarate.
Ion Cupă, fost șef al Vămii până la începutul acestui an, a primit un nou mandat pe șase luni ca secretar general adjunct la ANAF. Cupă a fost numit pentru șase luni pe postul de la ANAF după ce a fost înlocuit în luna ianuarie din postul de șef al Autorității Vamale Române (AVR).