FOTO Antifrauda a controlat comercianții din zona Gării de Nord

FOTO Antifrauda a controlat comercianții din zona Gării de Nord
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 22 iul 2024

Inspectorii Antifraudă (DGAF) au efectuat controale la operatori economici care desfășoară activitate comercială în zona Gării de Nord din București. Principalele obiective verificate au fost respectarea obligațiilor de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale și de emitere de bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul ori a prestărilor de servicii efectuate direct către populație, existența documentelor justificative pentru bunurile comercializate, legalitatea efectuării de activități economice, precum și utilizarea legală a forței de muncă.

ANAF încearcă să vândă pentru a doua oară apartamente și garaje ale fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu CITEȘTE ȘI ANAF încearcă să vândă pentru a doua oară apartamente și garaje ale fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu
Urmărește-ne și pe Google News

Direcția generală antifraudă fiscală (DGAF) evaluează sistematic riscul fiscal din zonele comerciale în care nivelul de conformare a contribuabililor la respectarea legislației fiscale este unul redus și organizează acțiuni operative în vederea descoperirii și sancționării abaterilor de la prevederile legale.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Controalele au confirmat riscul fiscal evaluat, fiind constatate o serie de fapte de natură contravențională pentru care au aplicat sancțiunile prevăzute de lege.

FOTO - Imagini de la protestul contabililor ”Fără haos în legislația fiscală” CITEȘTE ȘI FOTO - Imagini de la protestul contabililor ”Fără haos în legislația fiscală”

Activitățile de monitorizare a riscurilor fiscale și de control antifraudă în zone comerciale vor continua în scopul creșteri gradului de conformare a contribuabililor.

Totodată, Antifrauda îndeamnă pe toți cei care achiziționează bunuri sau servicii pentru care există obligația emiterii de bonuri fiscale să solicite bonurile fiscale atunci când achită contravaloarea acestora, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar.

FOTO Antifrauda a controlat comercianții din zona Gării de Nord

FOTO Antifrauda a controlat comercianții din zona Gării de Nord

FOTO Antifrauda a controlat comercianții din zona Gării de Nord

viewscnt
Afla mai multe despre
antifraudă
anaf
case de marcat
bonuri fiscale