Declarația unică este destul de complicată, iar multe persoane nu știu ce trebuie să completeze și ce să plătească. Sunt români care spun: „Eu vreau să-mi zică ANAF ce am de plată și plătesc. Nu mă descurc cu declarația lor”. Alții speră să nu fie prinși, pentru că după 5 ani sumele se prescriu.
Guvernul a împrumutat în primele șase luni din acest an 131 miliarde de lei, 11,6 miliarde de lei din această sumă reprezentând finanțări luate doar în iunie, care a devenit, astfel, luna cu cele mai mici împrumuturi contractate în acest an, potrivit calculelor Profit.ro. Statul a ajuns, cu cele 131 miliarde lei, la 72% din necesarul de împrumuturi anunțat pentru anul 2024, de 181 miliarde lei.
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a transmis, după discuția cu contabilii și economiștii care au protestat în fața Palatul Victoria și a ministerului, că au recunoscut ”nevoia imperioasã de a introduce instrumente moderne digitale pentru colectarea TVA, care sã aibã impact pozitiv asupra deficitului bugetar excesiv al României”.
Ministerul Finanțelor va analiza modul în care funcționează sistemul e-TVA odată cu utilizarea primelor deconturi precompletate, urmând ca ulterior, în funcție de acuratețea sistemului, să fie luată în calcul o potențială amânare a termenului de la care este obligatoriu e-TVA. De asemenea, Ministerul Finanțelor a dat asigurări în ce privește implementarea e-Factura în regim B2C și protecția datelor cu caracter personal, unde lucrează la o formă de identificare fiscală care să apară pe facturi în locul CNP, și a exprimat deschidere în ce privește revenirea la unele prevederi din legea prevenirii în cazul contabililor.
Președintele Iohannis a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la proiectul adoptat de Parlament prin care este permisă amplasarea de panouri fotovoltaice pe suprafețele amenjărilor piscicole și sunt stabilite condiții noi privind vânzarea de către stat a amenajărilor piscicole.
Contabili, economiști și antreprenori organizează, luni, la București, un protest pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” și măsuri adoptate fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăți. Manifestarea, intitulată ”Fără haos în legislația fiscală”, va avea loc în intervalul 08.30 – 13.00.
Contabili, economiști și antreprenori organizează, luni, la București, un protest pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” și măsuri adoptate fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăți. Manifestarea, intitulată ”Fără haos în legislația fiscală”, va avea loc în intervalul 08.30 – 13.00.
Carburanții s-au scumpit cu aproximativ 7% în prima săptămână a lunii iulie, majorării de preț cauzată de creșterea accizelor de peste 40 de bani/l din prima zi a lunii adăugându-i-se și o creștere de 5 bani/l ca urmare a evoluției cotațiilor internaționale. Ultima scumpire, de 4 bani/l, a fost efectuată luni de liderul pieței, OMV Petrom, atât la benzină, cât și la motorină, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV, relevă date analizate de Profit.ro.
ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară ample acțiuni de control în trafic. Sunt vizate respectarea prevederilor legale impuse de sistemul RO e-Transport în ceea ce privește deținerea codurilor UIT pentru bunurile care fac obiectul monitorizării și aplicarea măsurilor de prevenire și combatere a activităților economice ilicite pe timpul transportului bunurilor prevăzute de Legea 296/2013.
”Eu sunt socialist și nu voi accepta niciodată majoarea TVA!”