VIDEO Poliția argentiniană previne din întâmplare „jaful secolului”. Tunel de 220 m descoperit lângă o bancă

VIDEO Poliția argentiniană previne din întâmplare „jaful secolului”. Tunel de 220 m descoperit lângă o bancă
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Autoritățile argentiniene s-ar putea să fi evitat un nou "jaf al secolului" prin descoperirea întâmplătoare, joi, în San Isidro, o suburbie bogată la nord de Buenos Aires, a unui tunel sofisticat cu o lungime de aproximativ 220 de metri săpat în direcția unei bănci, relatează AFP.

Tunelul, săpat la trei metri sub pământ, avea o structură densă din lemn, era echipat cu un sistem de ventilație și electricitate și se termina la câțiva metri de o mare bancă, potrivit poliției.

Urmărește-ne și pe Google News
Implozia submersibilului Titan - Familia exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet dă în judecată OceanGate CITEȘTE ȘI Implozia submersibilului Titan - Familia exploratorului francez Paul-Henri Nargeolet dă în judecată OceanGate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Descoperirea a avut loc în urma unui incident absolut întâmplător: un șofer care parcase a auzit un zgomot provenind din șasiul mașinii sale, înainte de a-și da seama că era vorba de o tijă metalică care ieșea dintre pietrele de pe stradă, scrie News.ro.

Parchetul local a ordonat o percheziție, care a condus la descoperirea tunelului și a punctului său de origine, o magazie dezafectată aflată la 200 de metri distanță, unde a fost găsită o cantitate mare de material de umplutură și de excavare.

Poliția nu făcuse joi nicio arestare.

Anchetatorii estimează că săparea tunelului a durat între 6 și 9 luni și l-au descris drept "o operă de inginerie", "mai bun decât cel al lui Chapo Guzmán", lordul mexican al drogurilor care s-a folosit de un tunel pentru a evada din închisoare în 2015.

Incidentul amintește, de asemenea, de "jaful secolului" argentinian din 2006 din același oraș, San Isidro, când o bandă de hoți a furat aproape 19 milioane de dolari dintr-o bancă și a fugit printr-un tunel - săpat timp de un an ca parte a evadării lor - simulând în interior o îndelungată luare de ostatici. În timpul jafului, care a fost subiectul unor cărți, seriale TV și filme, banda a folosit arme false și a lăsat un bilet în seif: "Într-un cartier bogat, fără arme sau ranchiună, există doar bani și nu dragoste".

viewscnt
Afla mai multe despre
argentina
tunel