VIDEO Două cutremure puternice în largul Insulei japoneze Kyushu declanșează o alertă slabă de tsunami

VIDEO Două cutremure puternice în largul Insulei japoneze Kyushu declanșează o alertă slabă de tsunami
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2024

Două cutremure puternice au avut loc joi, unul de magnitudinea 7,1, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care a antrenat o alertă de tsunami, difuzată de postul japonez NHK și Agenția Meteorologică japoneză, relatează AFP.

Coastele de est și sud ale arhipelagului sunt vizate de o alertă minimă spre slabă cu privire la un risc de tsunami, de nivelul 1 sau 2, pe scară în patru trepte, ultma a unui tsunami major, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
România, printre statele membre UE cu o recoltă ridicată de cartofi CITEȘTE ȘI România, printre statele membre UE cu o recoltă ridicată de cartofi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un cutremur de magnitudinea 6,9, urmat de alt seism, de magnitudinea 7,1, au avut loc în largul Insulei Kyushu, în sudul Japoniei, potrivit USGS.

Centrul de Alertă de Tsunami la Pacific a anunțat că nu exista imediat nicio amenințare de tsunami.

Era așteptată o ”ușoară” creștere a nivelului mării, ”însă nu există niciun risc de pagube”, potrigit Agenției Meteorologice japoneze.

Un val de un metru înălțime urma să atingă coastele, ”izolat”.

Primul cutremur a avut loc la ora locală 16.42 (10.42, ora României), la o adâncime de 33 de kilometri, iar al doilea la aproape 25 de kilometri, potrivit USGS.

Guvernul japonez a creat o forță de intervenție specială ca răspuns la aceste seisme, se arată într-un comunicat.

Japonia, care se află la intersecția mai multor plăci tectonice de-a lungul Centurii de Foc a Pacificului, este una dintre țările în care activitatea seismică este printre cele mai puternice în lume.

Arhipelagul, cu 125 de milioane de locuitori, înregistrează aproximativ 1.500 de cutremure pe an, care reprezintă aproximativ 18% dintre cutremurele înregistrate la scară mondială.

FOTO Popeyes continuă expansiunea în România și pregătește restaurante în două noi orașe CITEȘTE ȘI FOTO Popeyes continuă expansiunea în România și pregătește restaurante în două noi orașe

Marea majoritate a acestor cutremure nu au consecințe, iar cele mai puternice provoacă în general puține pagube, din cauza aplicării unor norme de construcție antiseismice extrem de riguroase în țară.

Japonezii sunt foarte sensibilizați la măsuri de urgență în caz de catastrofe naturale.

La 1 ianuarie, cel puțin 260 de persoane au murit într-un cutremut puternic care a atins centrul țării. Acest seism și replicile care i-au urmat au condus la surparea unor clădiri și izbucnirea unor incendii.

viewscnt
Afla mai multe despre
kyushu
tsunami