Tratamentul victimelor de la Colectiv va costa zeci de milioane de euro, doar în spitale

Tratamentul victimelor de la Colectiv va costa zeci de milioane de euro, doar în spitale
scris 1 nov 2015

Tratamentul unei singure victime, aflate în stare gravă, din incendiul de la clubul Colectiv costă între 500.000 euro și 1 milion de euro, a informat duminică medicul Ioan Lascăr, șeful secției de chirurgie plastică a spitalului Floreasca din București. Având în vedere că în prezent sunt în jur de 100 de persoane internate în stare gravă și foarte gravă, programul de tratament al victimelor va însemna costuri de zeci de milioane de euro doar în etapa de spitalizare.   

Chirurgul a declarat că, în prezent, dintre victimele incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv, între 90 și 100 de persoane se află în stare gravă și foarte gravă. Tratamentul acestor persoane, în funcție de gravitatea fiecărui caz, durează între 2-3 luni și costă de la 500.000 euro la 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Prin urmare, tratamentul tuturor victimelor se poate ridica la costuri de zeci de milioane de euro, sume care sunt asigurate în prezent din programele Ministerului Sănătății. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Premierul Ponta a informat că, din păcate, autoritățile se așteaptă ca, din cauza gravități unor cauze, ca numărul victimelor să crească semnificativ și de la 29 în prezent chiar să se dubleze.

Premierul Ponta și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, au subliniat că toate costurile tratamentului sunt asigurate din programele existente, iar deocamdată nu se impune alocarea unor fonduri suplimentare de la Guvern.

"Cât va costa, atât vom aloca", a subliniat însă premierul Victor Ponta.

Autoritățile dispun totodată de toate stocurile necesare de medicamente și sânge, dar și de pielea necesară pentru grefele de piele. 

Lascăr a informat că în prezent există o rezervă de 7 metri pătrați de piele pentru intervenții în cazul victimelor, nefiind la momentul acesta nevoie de donatori. Familiile victimelor și-au exprimat oricum disponibilitatea de a dona piele, în caz de nevoie.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a informat la rândul său că două echipe de chirurgi din Israel asistă de sâmbătă medicii români la intervenții, iar de luni vor sosi în România, în cadrul unui program cu Banca Mondială, doi chirurgi din Franța, somități în chirurgia arsurilor.

Cei doi specialiști îl vor însoți, luni, pe chirurgul Ioan Lascăr într-o vizită la toate cele 11 spitale unde sunt internate victimele incendiului de la Colectiv.

Ministrul Sănătății a mai arătat că în perioada următoare va trebui întocmit un program special pentru recuperarea victimelor, cu buget separat și care va fi aprobat de Guvern, având în vedere că procesul de recuperare va dura în cazul multora cel puțin un an.   

Premierul Ponta a convocat duminică la Guvern un grup de lucru format din ministrul de Interne, Gabriel Oprea, ministrul Sănătăți, Nicolae Băniciou, ministrul Apărării, Mircea Dușa, chirurgul Ioan Lascăr și directorul Spitalului Militar, Florentina Ioniță-Radu.

viewscnt
Afla mai multe despre
colectiv
club
victime
tratament
spital
milioane