Suspecți de falsificare de carduri reținuți de procurorii DIICOT

Suspecți de falsificare de carduri reținuți de procurorii DIICOT
scris 10 nov 2016

Procurorii DIICOT au reținut, joi, șapte persoane suspectate că au format o rețea internațională de falsificarea cardurilor care extrăgea date de pe instrumentele de plată electronice din Franța și Belgia, apoi cardurile erau clonate în România, iar banii erau retrași în țări precum Statele Unite ale Americii, Taiwan, Nepal și Filipine, arată anchetatorii.

„Procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților  Arnăutu George, Bârcea Emil, B.P.I.M, Bucin Radu-Nicolae, Musteață Ionel-Laurențiu, Musteață Ovidiu-Gabriel Și Ungur Petru-Dumitru pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui  grup infracțional organizat, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulație a instrumentelor de plată electronică falsificate, deținerea de dispozitive în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și spălare de bani”, arată procurorii DIICOT.

Urmărește-ne și pe Google News

Procurorii mai spun că, începând cu anul 2015, pe teritoriul României a acționat un grup infracțional organizat, specializat în confecționarea de echipamente de tip skimming, atât hardware cât și software. Cu ajutorul acestora au reușit falsificarea cardurilor în țări din Uniunea Europeană, cu precădere Franța și Belgia unde au montat dispozitivele la POS-uri în special din stațiile de combustibil. Apoi, datele obținute erau folosite pentru colonarea cardurilor cu ajutorul cărora se făceau plăți frauduloase, mai arată anchetatorii, scrie News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cardurile clonate astfel au fost folosite pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Taiwan, Nepal și Filipine.

Procurorii și polițiștii de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română au identificat 47 de persoane implicate în rețea. De altfel gruparea, spun anchetatorii, era organizată pe diferite zone infracționale. O parte a membrilor se ocupa de producerea echipamentelor de skimming, alții montau echipamentele la bancomate sau stații de benzină, existau membri ai grupării care se ocupau de falsificarea cardurilor bancare și efectuare, iar alții se ocupau de retragerea numerarului de la bancomate.

ANALIZĂ Programul lui Donald Trump și mizele mandatului său CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Programul lui Donald Trump și mizele mandatului său

În cursul zilei de miercuri au fost organizate 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Oradea, Cluj, Mureș și a municipiilor  Craiova și Satu Mare fiind ridicate telefoane mobile, calculatoare, medii optice de stocare, precum si bani, 40.500 euro și 11.500 USD. De asemenea, pe raza județului Cluj a fost identificat un laborator destinat producerii de echipamente de skimming.

Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii  DIICOT – Structura Centrală  au dispus cercetarea sub control judiciar față de alți 6 inculpați din aceeași grupare.

viewscnt
Afla mai multe despre
diicot
clonare carduri