SUA reiau vânzarea de armament ”ofensiv” către Arabia Saudită, după un ”îngheț” de trei ani

SUA reiau vânzarea de armament ”ofensiv” către Arabia Saudită, după un ”îngheț” de trei ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2024

Statele Unite reiau vânzarea de armament ”ofensiv” către Arabia Saudită, o decizie care pune capăt unei suspendări de trei ani, impusă la sosirea lui Joe Biden la Casa Albă în 2021, din cauza Războiului din Yemen, relatează RFI.

Washingtonul a suspendat vânzarea de armament ”ofensiv” cu scopul de a exercita presiuni asupra Riadului în Războiul din Yemen, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Într-o stațiune exclusivistă, destinație a bogaților și celebrităților, vecinii se spionează pentru a raporta poliției cine își instalează aer condiționat CITEȘTE ȘI Într-o stațiune exclusivistă, destinație a bogaților și celebrităților, vecinii se spionează pentru a raporta poliției cine își instalează aer condiționat
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Administrașia Biden a evocat atunci îngrijorări referitoare la situația umanitară și la eventuale încălcări ale dreptului internțaional, în centrul cărora se aflau drepturile omului.

Președintele democrat anunța ulterior că vechiul partener saudit avea să primească doar armanent ”defensiv”.

Departamentul De Stat american estimează că situația s-a schimbat în prezent și că Arabia Saudită a respectat condițile impuse în cadrul unui armistițiu impus de ONU în 2022.

Vânzările de armament pot, astfel, să fie reluate, stabilește departamentul.

ULTIMA ORĂ Acțiunile Alphabet se prăbușesc - După victoria sa istorică, Departamentul de Justiție SUA ar vrea să spargă Google pentru a opri monopolul motorului de căutare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Acțiunile Alphabet se prăbușesc - După victoria sa istorică, Departamentul de Justiție SUA ar vrea să spargă Google pentru a opri monopolul motorului de căutare

Fiecare transfer de armament va fi realizat caz cu caz, iar orice contract va urma procesura obișnuită aprobată de către Congres, precizează Washingtonul.

Riadul rămâne ”un partener strategic apropiat”, a subliniat un purtător de cuvânt al Departanentului de Stat, Vedant Patel.

Washingtonul a anunțat că vrea să continue să consolideze acest parteneriat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
arabia saudită
armament