Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a inițiat o licitație estimată la 2,02 milioane de lei, fără TVA, pentru cumpărarea a 3.000 de telefoane inteligente, care vor fi livrate în termen de 24 de luni de la atribuirea contractului.
“Echipamentele care fac obiectul achiziției vor contribui la îndeplinirea atribuțiilor STS, prin securizarea hardware și software împotriva atacurilor de tip cyber, a aplicațiilor malițioase și împiedicarea urmăririi dispozitivului, utilizarea de aplicații dedicate special dezvoltate care să permită securizarea comunicațiilor, separarea datelor personale de cele de serviciu și asigurarea managementului la distanță a dispozitivelor telefonice prin utilizarea unor soluții cloud service sau enterprise integrate”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
STS dispune în prezent de un număr semnificativ de terminale telefonice mobile în tehnologia 2G pentru comunicații de voce și date tip SMS (mesaje scrise) care au durata normală de folosință îndeplinită. Autoritatea contractantă are în vedere înlocuirea treptată a acestor echipamente uzate moral.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Produsele care fac obiectul achiziției sunt terminale telefonice mobile inteligente care vor fi utilizate de către specialiștii STS în scopul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu”, se mai spune în documentație.
Ofertele vor fi deschise la finele lunii august.
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicaților speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege. Instituția are structură militară și face parte din Sistemul Național de Apărare.
Telecomunicațile speciale reprezintă transmisii, emisii sau recepții de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informații de orice natură prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobați prin lege.
Autoritățile publice ale statului în folosul cărora funcționează telecomunicațiile speciale sunt Parlamentul, Administrația Prezidențială, Guvernul, instituțiile care desfășoară activități în domeniul apărării, siguranței naționale și ordinii publice, administrația publică centrală și locală, organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale și al unor organisme neguvernamentale de interes național, Curtea Supremă de Justiție, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Curtea Constituțională.