VIDEO Vulcanul La Soufrière din insula caraibiană Saint Vincent a erupt violent, împrăștiind nori groși de cenușă. Mii de persoane au fost evacuate

VIDEO Vulcanul La Soufrière din insula caraibiană Saint Vincent a erupt violent, împrăștiind nori groși de cenușă. Mii de persoane au fost evacuate
scris 10 apr 2021

Vulcanul La Soufrière din insula caraibiană Saint Vincent a erupt prima dată vineri, împrăștiind nori groși de cenușă până la 8 kilometri înălțime, au anunțat serviciile de gestionare a urgențelor care au lasnat alertă în această insulă de 100.000 de locuitori, relatează AFP.

După erupția violentă, prima în patru decenii, autoritățile au impus evacuarea de urgență și pe fondul panicii a mii de locuitori din acest teritoriu din Antilele Mici, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Autoritatea de gestionare a urgențelor a precizat că ploaia de cenușă care cade pe insulă pune în pericol viața oamenilor, așa că evacuările au fost întrerupte din cauza lipsei de vizibilitate.

Căderile de cenușă au fost observate până în sudul insulei și pe aeroportul internațional Argyle, închis timp de o oră după erupție.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

"O dată ce o explozie are loc, altele posibile ar urma să se producă", a afirmat dimineață Centrul de cercetări seismice de la Universitatea West Indies din Trinidad și Tobago, alt arhipelag din Antile, avertizând că "erupția ar dura probabil mai multe zile sau chiar săptămâni".

La Soufrière - a nu se confunda cu Grande Soufrière din Guadelupa - nu a mai cunoscut o erupție din 1979. Cea mai importantă și cea mai devastatoare s-a produs în 1902 și a provocat moartea a 1.000 de persoane.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Amenințarea unei iminente erupții vulcanice a impus un ordin de evacuare de urgență pentru mii de locuitori. 16.000 dintre ei locuiesc în zonele "roșii" cele mai expuse.

Vineri, "mare parte din locuitorii din zonele roșii din Saint-Vincent-et-les-Grenadines au fost evacuați", potrivit Agenția Caraibelor pentru gestionarea dezastrelor de urgență (CDEMA).

Mai mult de 2.300 de persoane s-au refugiat în 62 de adăposturi de urgență și sunt în prezent depistate și vaccinate contra Covid-19 de Ministerul Sănătății, a precizat CDEMA.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

"Zonele sigure în care oamenii au fost evacuați sunt de la North Union la Kingstown, și pe partea Windward a insulei, de la Barrouallie la Kingstown pe partea Leeward și în insulele Grenadine".

La Soufrière este tot mai activ din luna noiembrie. Cel mai recent a erupt în aprilie 1979, când nu au fost înregistrate victime, populația fiind evacuată.

Fostă colonie britanică, arhipelagul Saint Vincent și Grenadine este format dintr-o insulă principală, Saint Vincent, flancată la sud de cele 31  insule Grenadine.

viewscnt
Afla mai multe despre
vulcanul la soufriere
eruptie