VIDEO Nou anunț despre incendiul care face ravagii pe insula Madeira

VIDEO Nou anunț despre incendiul care face ravagii pe insula Madeira
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Pompierii au reușit să aducă sub control un incendiu mare de pădure în insula portugheză Madeira, care ardea de 11 zile. Autoritățile au anunțat că vor rămâne vigilente pentru a preveni posibilele reaprinderi ale vegetației, relatează Reuters.

Incendiul, care a izbucnit la 14 august, a ars peste 5.000 de hectare de vegetație, majoritatea în zone muntoase unde pantele sunt abrupte și accesul este adesea dificil, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Românii pot primi de acum un nou document în format digital. Mai trebuie însă să facă un drum la ghișeu CITEȘTE ȘI Românii pot primi de acum un nou document în format digital. Mai trebuie însă să facă un drum la ghișeu
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Focul este acum sub control, dar nu poate fi considerat încă stins, astfel încât echipele vor rămâne vigilente pe teren pentru a preveni posibile reaprinderi", a declarat comandantul regional al protecției civile, Antonio Nunes, pentru agenția de presă Lusa.

Tentativele de stingere a flăcărilor au fost îngreunate de condițiile meteorologice nefavorabile, inclusiv temperaturi ridicate, vânt puternic și umiditate scăzută.

Încep testele - Românii vor primi un prototip de Carte Electronică de Identitate. Unde vor fi emise prima dată CITEȘTE ȘI Încep testele - Românii vor primi un prototip de Carte Electronică de Identitate. Unde vor fi emise prima dată

Autoritățile UE au pus la dispoziție două avioane Canadair pentru a ajuta la stingerea incendiului. Guvernul regional a declarat că nu au existat răniți, case incendiate și infrastructură esențială distrusă.

Insula Madeira din Oceanul Atlantic este o regiune autonomă a Portugaliei cu aproximativ 250 000 de locuitori și o destinație turistică populară.

Haos pe un aeroport din România: Bagajele turiștilor care au zburat spre Antalya au ajuns la Hurghada și invers CITEȘTE ȘI Haos pe un aeroport din România: Bagajele turiștilor care au zburat spre Antalya au ajuns la Hurghada și invers

Creșterea temperaturilor globale ca urmare a schimbărilor climatice a dus la intensificarea incendiilor de vegetație, din sudul și estul Europei până în America de Nord și unele părți ale Asiei.

Un incendiu care arde intens pe înălțimile insulei portugheze Madeira de o săptămână a devastat o suprafață de 4.400 de hectare, a indicat anterior observatorul european Copernicus (EMS), în timp ce autoritățile locale așteptau sosirea unor noi întăriri de la Lisabona.

DECIZII OK-uri finale pentru preluarea producătorului de gaze Stratum de către Premier Energy și pentru retragerea din România a americanilor de la Hunt Oil CITEȘTE ȘI DECIZII OK-uri finale pentru preluarea producătorului de gaze Stratum de către Premier Energy și pentru retragerea din România a americanilor de la Hunt Oil

Incendiul a izbucnit în comuna Ribeira Brava și s-a răspândit apoi în municipalitățile vecine Câmara de Lobos și Ponta do Sol, situate pe coasta sudică a insulei, la vest de capitala regională Funchal.

Circa 200 de persoane au fost evacuate din casele lor, în principal pentru a evita riscul de inhalare a fumului, însă între timp majoritatea s-au putut întoarce la casele lor.

FOTO Producător polonez de uleiuri și oțeturi intră în România CITEȘTE ȘI FOTO Producător polonez de uleiuri și oțeturi intră în România

Flăcările au atins totuși "o parte nesemnificativă" din pădurea de lauri din Madeira, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, a indicat președintele serviciului regional de protecție civilă, Antonio Nunes, la televiziunea publică RTP.

Acest responsabil a anunțat, de asemenea, că 45 de pompieri și salvatori urmau să sosească miercuri ca întăriri din Lisabona, adăugându-se celor 76 deja trimiși de guvern weekend-ul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
madeira
incendiu